Hoe snij je paksoi? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je paksoi het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.
Hoe snij je paksoi?
De paksoi is in zijn geheel eetbaar. Zowel de bladeren, als de witte stronken. De witte stronken hebben een langer kooktijd nodig dan de bladeren (niet of heel kort meekoken). Breek allereerst de stronken van de onderkant met de hand of met behulp van een mes. Zorg er voor bij het snijden, dat je de bladeren en stronken van elkaar scheidt. Wanneer je de paksoi in stukjes wil snijden, snij de paksoi dan eerst in repen. Bredere gedeeltes kun je daarna nogmaals insnijden. Leg vervolgens alle repen paksoi naast elkaar en snijd ze daarna in stukjes. De bladeren kun je snijden of ze in hun geheel gebruiken.