Home Basis Hoe snij je paksoi

Hoe snij je paksoi

Hoe snij je paksoi? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je paksoi het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Hoe snij je paksoi?

De paksoi is in zijn geheel eetbaar. Zowel de bladeren, als de witte stronken. De witte stronken hebben een langer kooktijd nodig dan de bladeren (niet of heel kort meekoken). Breek allereerst de stronken van de onderkant met de hand of met behulp van een mes. Zorg er voor bij het snijden, dat je de bladeren en stronken van elkaar scheidt. Wanneer je de paksoi in stukjes wil snijden, snij de paksoi dan eerst in repen. Bredere gedeeltes kun je daarna nogmaals insnijden. Leg vervolgens alle repen paksoi naast elkaar en snijd ze daarna in stukjes. De bladeren kun je snijden of ze in hun geheel gebruiken.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pittige kip met broccoli

Hou van je van de Hollandse nasi en van pittig eten dan is deze pittige kip met broccoli...

Zelfgemaakte Aioli

Zelfgemaakte sauzen zijn vrijwel altijd lekkerder dan een kant-en-klaar variant. En zelfgemaakte sauzen zijn ook nog eens gezonder! Bij...

Spaanse tortilla met paarse aardappels

Een Spaanse tortilla kun je niet vergelijken met zijn dunne naamgenoot, de Mexicaanse tortilla gemaakt van bloem en...