Home Basis Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je knolselderij het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Hoe snij je knolselderij?

Een knolselderij is eigenaardige groente om te zien. Soms wordt de groente wel eens vergeleken met hersenen. En inderdaad wanneer je de groente vanaf de bovenkant bekijkt, lijkt dit ook zo. Maar hoe snij je knolselderij nu eigenlijk. Nou eigenlijk is dit vrij eenvoudig.

Snij eerst een stukje van de onderkant af. En schil daarna de knolselderij. De schil van een knolselderij is vrij zacht, dus met een  koksmes of schilmesje gaat dit vrij gemakkelijk. Met een dunschiller is dit wat ongemakkelijk aangezien de schil vrij dik is. De bovenkant van de knolselderij is iets lastigere schillen met al die uitlopers. Er zit niets anders op om daar rigoureus te werk te gaan. Tussen alle openingen blijft daar namelijk veel aarde zitten. Je zult daar dus redelijk veel weg moeten snijden. Snij vervolgens de knolselderij in plakken of stukjes.

Tip: Snij de knolselderij door de helft. Hierdoor kun je de knolselderij stabieler neerleggen.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe snij je paprika in stukjes

Hoe snij je paprika in stukjes? Ik laat door middel van foto's zien hoe je paprika het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...
Framboos

Frambozen

De framboos is de vrucht van een plant uit de rozenfamilie. Samen met de braam behoort de framboos tot het geslacht Rubus,...

Ovenschotel met pompoen en wortel

Tja, de herfst vraagt om oranje elementen op je bord. Althans, dat vind ik! En gelukkig zijn er ook voldoende...