Hoe snij je knolselderij


Met de rubriek hoe snij je knolselderij  laat ik door middel van foto’s zien hoe je bepaalde groente het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Hoe snij je knolselderij

Een knolselderij is eigenaardige groente om te zien. Soms wordt de groente wel eens vergeleken met hersenen. En inderdaad wanneer je de groente vanaf de bovenkant bekijkt, lijkt dit ook zo. Maar hoe snij je knolselderij nu eigenlijk. Nou eigenlijk is dit vrij eenvoudig.


Snij eerst een stukje van de onderkant af. En schil daarna de knolselderij. De schil van een knolselderij is vrij zacht, dus met een  koksmes of schilmesje gaat dit vrij gemakkelijk. Met een dunschiller is dit wat ongemakkelijk aangezien de schil vrij dik is. De bovenkant van de knolselderij is iets lastigere schillen met al die uitlopers. Er zit niets anders op om daar rigoureus te werk te gaan. Tussen alle openingen blijft daar namelijk veel aarde zitten. Je zult daar dus redelijk veel weg moeten snijden. Snij vervolgens de knolselderij in plakken of stukjes.


Tip: Snij de knolselderij door de helft. Hierdoor kun je de knolselderij stabieler neerleggen.

 

Leave a Comment