Home Basis Hoe snij je een pompoen

Hoe snij je een pompoen

Hoe snij je een pompoen in stukken? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je een pompoen het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Al eerder liet ik zien hoe je een flespompoen het beste kon snijden. Zie daarvoor het artikel: hoe snij je een flespompoen?. De bolvormigere pompoen zijn wat lastiger te schillen dan de flespompoen. De schil van een bolvormige pompoen is namelijk harder. Maar je kunt de harde schil wel zachter maken, waardoor die makkelijker te schillen is. Dit kun je op 2 manieren doen:

  • De pompoen in kokend water leggen voor 5-10 minuten
  • De pompoen in de oven doen voor 15-20 minuten op 180ºC

Daarna zul je merken dat de schil er gemakkelijk vanaf gaat. Zelfs met een dunschiller kun je de pompoen dan gemakkelijk schillen.

Snij vervolgens de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Daarna kun je de pompoen in stukken snijden.

Hoe snij je een pompoen in stukken?

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

De vernieuwde schijf van vijf

De vernieuwde Schijf van vijf, ik word er blij van! Echt waar? Ja, in veel aanbevelingen kan ik mij helemaal vinden. Eet meer en...

Quinoa met roerbakgroenten en kipspiesjes

Tot enkele maanden geleden had ik nog nooit Quinoa gegeten. Ondanks de hype voelde ik mij niet erg...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma...