Hoe snij je een pompoen in stukken? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je een pompoen het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.
Al eerder liet ik zien hoe je een flespompoen het beste kon snijden. Zie daarvoor het artikel: hoe snij je een flespompoen?. De bolvormigere pompoen zijn wat lastiger te schillen dan de flespompoen. De schil van een bolvormige pompoen is namelijk harder. Maar je kunt de harde schil wel zachter maken, waardoor die makkelijker te schillen is. Dit kun je op 2 manieren doen:
- De pompoen in kokend water leggen voor 5-10 minuten
- De pompoen in de oven doen voor 15-20 minuten op 180ºC
Daarna zul je merken dat de schil er gemakkelijk vanaf gaat. Zelfs met een dunschiller kun je de pompoen dan gemakkelijk schillen.
Snij vervolgens de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Daarna kun je de pompoen in stukken snijden.
[…] een pompoen […]
Hartelijk bedankt voor de uitleg en zo simpel. Waar ik blij mee ben is ,
Je kan tegenwoordig overal om vragen even Google en je weet het
Heel hartelijk bedankt hiiervoor.