Hoe snij je boerenkool

Met de rubriek hoe snij je boerenkool laat ik door middel van foto’s zien hoe je bepaalde groente het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Hoe snij je boerenkool

Boerenkool is in de supermarkt vaak te vinden, als gewassen en gesneden variant. Dan hoef je nog maar weinig te doen! Toch koop ik liever ongesneden boerenkool. De voedingswaarde zijn beter bewaard en je weet dan ook zeker, dat het niet schoongemaakt is met chloor. En boerenkool snijden gaat heel gemakkelijk. Snij het blad van de stengels. Met een scherp mes kun je dit in één beweging doen.

Vouw vervolgens de boerenkool bij elkaar, zodat je met minder snijbewegingen een grotere hoeveelheid boerenkool tegelijk kunt snijden. Snij het of eigenlijk hak het vanuit meerdere richting nog even door en de boerenkool is gesneden.

Comments
 • Jan
  Beantwoorden

  Boeren kool snijden
  Snij de boerenkool van de stengels af
  Klaar!!!!!
  Kook het met enkele aardappels tot de aardappels gaar zijn
  Giet af en die het geheel met uitgebakken spekjes in een kom
  Met een ouderwetse slagroomklopper mix je het geheel
  Pas op dat het net geen Olvarit wordt
  En…… smullen maar

Leave a Comment