Home Basis Hoe snij je boerenkool

Hoe snij je boerenkool

Hoe snij je boerenkool? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je boerenkool het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn. Hoe sneller je op een gegeven moment kan snijden des ter eerder is het eten klaar.

Hoe snij je boerenkool?

Boerenkool is in de supermarkt vaak te vinden, als gewassen en gesneden variant. Dan hoef je nog maar weinig te doen! Toch koop ik liever ongesneden boerenkool. De voedingswaarde zijn beter bewaard en je weet dan ook zeker, dat het niet schoongemaakt is met chloor. En boerenkool snijden gaat heel gemakkelijk. Snij het blad van de stengels. Met een scherp mes kun je dit in één beweging doen.

Vouw vervolgens de boerenkool bij elkaar, zodat je met minder snijbewegingen een grotere hoeveelheid boerenkool tegelijk kunt snijden. Snij het of eigenlijk hak het vanuit meerdere richting nog even door en de boerenkool is gesneden.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

  1. Boeren kool snijden
    Snij de boerenkool van de stengels af
    Klaar!!!!!
    Kook het met enkele aardappels tot de aardappels gaar zijn
    Giet af en die het geheel met uitgebakken spekjes in een kom
    Met een ouderwetse slagroomklopper mix je het geheel
    Pas op dat het net geen Olvarit wordt
    En…… smullen maar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Hoe bak je zalm

hoe bak je zalm? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je zalm het gemakkelijkst klaar maakt. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Recept voor harde bruine bolletjes

Dit is mijn favoriete recept voor harde bruine bolletjes. Zo eten wij ze hier thuis altijd. En hoewel...

Zelfgemaakte guacamole

Een guacamole is een heerlijke (dip)saus bij Mexicaanse gerechten. Je kunt de saus kant-en-klaar kopen, maar een zelfgemaakte...