Hoe bak je zalm

Met de rubriek hoe bak je zalm laat ik door middel van foto’s zien hoe je bepaalde groente, vlees of vis het gemakkelijkst klaar maakt. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn.

Zalm bakken is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg ervoor dat je de zalm een half uur tot een uur van te voren uit de koelkast hebt gehaald. Smeer vervolgens de zalm in met olijfolie, zout en peper. Zet een koekenpan of grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Bak vervolgens de zalm (op de huidkant) 4 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de ene kant. Bij een dunner of dikker stuk moet je de zalm iets minder of langer bakken.

Showing 6 comments
 • Neusje
  Beantwoorden

  Wat een ontzettend nuttige tip! Denk dat veel mensen hier wat van hebben geleerd. Vooral fijn dat er foto’s bij zitten, want anders is het toch lastig te volgen.

 • Dev
  Beantwoorden

  Klopt was super duidelijk en met foto1s nog eenvoudig

  • Rob Rollenberg
   Beantwoorden

   Leuk om te horen, dank je wel!

 • eveline visser
  Beantwoorden

  tja het kan nog lekkerder. Fruit in de olie wat knoflook en ui en leg daar de zalm in. Je kunt ook brie op de zalm mee laten smelten. Tot slot de zalm uit de pan halen, kastanjechampignons fruiten in de olie,bakje creme fraiche en een klein beetje ketjap erbij, nog wat zout,versgemalen peper en peterselie. Smullen maar.

  • Jean-Paul
   Beantwoorden

   De lekkerste zalm is een zalm die zo puur mogelijk gegeten (en dus gebakken) wordt. Olie en wat roomboter, zout en peper en klaar. Ik heb het wat minder op alle aanvullingen die het lekkerder moeeten maken, zoals knoflook, brie, kastanjechampignons en ketjap (aaargh). Vast lekkere smaal, maar de pure zalmsmaak ben je kwijt.

 • René
  Beantwoorden

  Als beroepszeevisser geef ik u gelijk Jean Paul, al kan je over Goesten en Smaken niet discuseieren, maar wil je de echte smaak van de vis behouden hoeven die toevoegingen niet.

Leave a Comment