Home Basis Hoe bak je zalm

Hoe bak je zalm

hoe bak je zalm? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je zalm het gemakkelijkst klaar maakt. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit allemaal al bekend zijn, maar voor beginnende hobby-koks en de gewone man of vrouw die ‘s avonds voor een bord warm eten zorgen kan het een handige aanvulling zijn.

Hoe bak je zalm?

Zalm bakken is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg ervoor dat je de zalm een half uur tot een uur van te voren uit de koelkast hebt gehaald. Smeer vervolgens de zalm in met olijfolie, zout en peper. Zet een koekenpan of grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Bak vervolgens de zalm (op de huidkant) 4 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de ene kant. Bij een dunner of dikker stuk moet je de zalm iets minder of langer bakken.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

  1. Wat een ontzettend nuttige tip! Denk dat veel mensen hier wat van hebben geleerd. Vooral fijn dat er foto’s bij zitten, want anders is het toch lastig te volgen.

  2. tja het kan nog lekkerder. Fruit in de olie wat knoflook en ui en leg daar de zalm in. Je kunt ook brie op de zalm mee laten smelten. Tot slot de zalm uit de pan halen, kastanjechampignons fruiten in de olie,bakje creme fraiche en een klein beetje ketjap erbij, nog wat zout,versgemalen peper en peterselie. Smullen maar.

    • De lekkerste zalm is een zalm die zo puur mogelijk gegeten (en dus gebakken) wordt. Olie en wat roomboter, zout en peper en klaar. Ik heb het wat minder op alle aanvullingen die het lekkerder moeeten maken, zoals knoflook, brie, kastanjechampignons en ketjap (aaargh). Vast lekkere smaal, maar de pure zalmsmaak ben je kwijt.

  3. Als beroepszeevisser geef ik u gelijk Jean Paul, al kan je over Goesten en Smaken niet discuseieren, maar wil je de echte smaak van de vis behouden hoeven die toevoegingen niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

App review | Nike+ Running app

In mijn eigen zoektocht naar de beste hardloopapp na jarenlang de Nike+ Running app te hebben gebruikt kwam ik verschillende voor- en nadelen tegen...

Hoe bak je zalm

hoe bak je zalm? Ik laat door middel van foto’s zien hoe je zalm het gemakkelijkst klaar maakt. Voor de doorgewinterde hobby-koks...

Top 5 gezonde vette vis

Wil jij ‘zo gezond als een vis’ leven? Deze uitdrukking bestaat niet voor niets. Zorg er dan ook voor dat vis wekelijks op je...