Home Groente Champignons Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond, het vult goed, het is relatief snel klaar en je kunt ook nog eens wat groente opmaken. En je hebt veelal de volgende dag nog een lekker lunch. Reden temeer om vaker een pan soep te maken.

En in deze champignonsoep zitten lekker veel champignons, ook logisch natuurlijk! Maar om het geheel nog wat smaakvoller en kleurrijker te maken, zitten er ook nog wortels en doperwten in.Voor de liefhebbers van paddenstoelen heb ik hier ook nog romige variant staan.

Heldere champignonsoep

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, Voorgerecht, LunchCuisine: HollandsDifficulty: Gemiddeld
Servings
servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept maken we heldere champignonsoep.

Ingredienten

  • 250 gr champignons

  • 1 grote of 2 middelgrote winterpeen

  • 100 gram doperwten

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 1,5 liter groentebouillon

  • Zout en peper

  • Optioneel: 1 brood

Stappen

  • Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie en zout in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan.
  • Snij vervolgens de winterpeen in plakken. Bij wat grotere winterpenen kun je de peen ook in lengte eerst in tweeën of vieren snijden, zodat je halve plakken krijgt. Doe de winterpenen ook in de pan.
  • Pers of snij het knoflookteentje en doe dit ook in de pan. Wanneer de ui zacht en glazig is, mag de bouillon toegevoegd worden.
  • Snij vervolgens de champignons in plakken, door de helft en in kwartjes. En laat sommige kleine champignons heel. Een mooie mix, dus. Doe de champignons vervolgens ook in de pan.
  • Doe de doperwtjes erbij.
  • Breng vervolgens de heldere champignonsoep verder op smaak en klaar is de soep.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

De juiste portiegrootte

Zoals je ziet is het eerste kleine bakje half gevuld met 45 gram cruesli. Hierbij komt nog een beetje yoghurt en dan...

Volkoren Spelt broodjes

Na een tijdje te hebben geëxperimenteerd met de witte bolletjes zijn we al gauw overgestapt van witte biologische...

Hoe snij je knolselderij

Hoe snij je knolselderij? Ik laat door middel van foto's zien hoe je knolselderij het snelst kan snijden. Voor de doorgewinterde hobby-koks zal dit...