Home Groente Asperge Heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep

Deze heldere aspergesoep bevat natuurlijk asperges, maar daarnaast ook nog prei en wortel en de kruiden bieslook en platte peterselie. De asperges hebben natuurlijk wel de hoofdrol in de soep. De bouillon heb ik door tijdgebrek niet zelf gemaakt. Ik heb kant-en-klaar biologische groentebouillon blokjes gebruikt.

Het is een heerlijke licht verteerbare soep, die je op een zomerse dag eet als avondmaal met een stukje eigengemaakte brood.

Heldere aspergesoep

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, Lunch, VoorgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

45

minutes

In dit recept gaan we heldere aspergesoep maken.

Ingredienten

  • 500 gr witte asperges

  • 1 halve winterpeen of 2 wortels

  • 1 prei

  • 1,5 ltr groentebouillon

  • 1 handje bieslook

  • 1 handje peterselie

  • 1 teentje knoflook

  • Zout en peper

  • Optioneel: 1 brood (om erbij te serveren)

Stappen

  • Schil de winterpeen of wortel en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes wortel in een ruime pan met wat olijfolie en zout en laat de wortel even fruiten.
  • Snij vervolgens de prei doormidden en was deze goed. Er nog wel eens aarde tussen de lamellen zitten. Halveer daarna de helften en snij daarna de prei in fijne stukjes. Doe de prei dan ook in de pan. Snipper intussen de knoflook en doe deze er ook bij. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het zachtjes pruttelen.
  • Maak de asperges schoon en snij ongeveer 1,5 à 2 cm van de onderkant af. Schil vervolgens de asperges tot aan de kop. Snij de asperges in stukjes van 1,5 cm en voeg de stukjes asperges (behalve de koppen) toe aan de soep.
  • De soep moet ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De koppen voeg je naar 10 minuten toe, deze hebben namelijk minder garingstijd nodig. Wanneer je de stukjes asperges hebt toegevoegd snij je intussen de kruiden fijn en doe je deze ook in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eventueel kun je de soep nog binden met wat maïzena.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Chinese komkommersalade

Een frisse Chinese komkommersalade als bijgerecht bij bijvoorbeeld Bami.

Spruiten, zo maak je ze nog lekkerder

Spruiten zijn niet de meest populaire groente die er zijn, vooral niet bij kinderen. De bittere smaak...

Indiase curry salade

Deze Indiase curry salade heeft het pittige van een curry, een kipfilet met een kruidenmengsel van een...