Home Kruiden Basilicum Twee hartige pannenkoeken recepten

Twee hartige pannenkoeken recepten

Vandaag is het nationale pannenkoeken dag. Een goed moment om mijn nieuwe BK Specials Pannenkoekenpan eens uit te proberen. En hoewel mijn vrouw en ik niet heel erg dol zijn op de (zoete) pannenkoeken maak ik ze wel regelmatig voor mijn kindjes. En die zijn er dol op!

En ik verstop vrijwel altijd wel wat groente in de pannenkoeken, zodat we af en toe roze pannenkoeken (met bieten) hebben. Of oranje pannenkoeken (met wortel of pompoen) of groene griezel pannenkoeken (met andijvie of andere groene groente). Ik stop dan alle ingrediënten in de blender en het beslag is dan binnen een paar minuten klaar. En zij vinden ze heerlijk en de pannenkoeken zijn dan toch net wat gezonder.

En omdat het vandaag nationale pannenkoeken dag is, zal ik hier twee hartige pannenkoeken recepten delen. Pannenkoeken welke ik wat meer kan waarderen. Geen zoete variant, maar een pittige pannenkoek gevuld met paddenstoelen, kikkererwten en kerriekruiden. En een pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola.

Daar komen de recepten:

Optie 1: Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

Kijk hier voor het recept.

Optie 2: Pannenkoeken gevuld met paddestoelen, kikkererwten en kerriekruiden

Kijk hier voor het recept.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Recept voor Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen. Een echte soep voor in de winter, die je weer...
Broccoli koken

Broccoli koken

Broccoli is een super gezonde groente en bovendien ook erg smaakvol. Maar hoe moet je broccoli bereiden? In dit artikel leggen we...

Koolsalade (coleslaw)

Koolsalade of coleslaw iedereen kent dit denk ik wel. Meestal geserveerd als bijgerecht of als vulling bij bijvoorbeeld...