Vandaag is het nationale pannenkoeken dag. Een goed moment om mijn nieuwe BK Specials Pannenkoekenpan eens uit te proberen. En hoewel mijn vrouw en ik niet heel erg dol zijn op de (zoete) pannenkoeken maak ik ze wel regelmatig voor mijn kindjes. En die zijn er dol op!
En ik verstop vrijwel altijd wel wat groente in de pannenkoeken, zodat we af en toe roze pannenkoeken (met bieten) hebben. Of oranje pannenkoeken (met wortel of pompoen) of groene griezel pannenkoeken (met andijvie of andere groene groente). Ik stop dan alle ingrediënten in de blender en het beslag is dan binnen een paar minuten klaar. En zij vinden ze heerlijk en de pannenkoeken zijn dan toch net wat gezonder.
En omdat het vandaag nationale pannenkoeken dag is, zal ik hier twee hartige pannenkoeken recepten delen. Pannenkoeken welke ik wat meer kan waarderen. Geen zoete variant, maar een pittige pannenkoek gevuld met paddenstoelen, kikkererwten en kerriekruiden. En een pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola.
Daar komen de recepten: