Een paar dagen geleden aten wij deze Griekse Moussaka. De hoeveelheid was genoeg voor 2 dagen, dus de Moussaka mocht een paar dagen in de koelkast logeren, voordat wij hem nogmaals aten. Soms worden gerechten in de koelkast er niet veel beter van, maar de Griekse Moussaka had de logeerpartij overleefd en was misschien nog wel lekkerder geworden.
Jaren geleden kwam ik in aanraking met de Griekse Moussaka door de wereldgerechten van Knorr. Toen was het bereiden van zo’n ovenschotel een culinair hoogstandje voor mij. Gelukkig is het maken van je eigen, helemaal zelf gemaakte, Moussaka net zo makkelijk, maar smaakt daarentegen wel een stuk beter.
Een ideale schotel om te eten met visite. Je kunt de voorbereidingen alvast doen en daarna hoef je alleen nog de oven aan te zetten. Ook is de Moussaka een ideaal gerecht om in een drukke week te eten. Bereid de Moussaka alvast in het weekend en bewaar hem voor een drukke dag ergens in de week. Je hoeft de Moussaka dan alleen nog maar warm te maken.
Ik ben dol op Moussaka en ik maak het dus ook regelmatig klaar. Mijn recept is op twee punten anders:
Snij de aubergines in dunne plakken. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi ligt met peper en zout. Leg ze op bakpapier onder de grill tot ze mooi gekleurd zijn (circa 20 min). Halverwege wel even draaien! Dat kan je trouwens ook heel goed doen met dikke uienringen ipv de uien heel fijn te hakken.
En in plaats van Bechamelsaus gebruik ik 2 eieren die luchtig klop en waaraan ik wat melk en zout en peper toevoeg.
Je hebt een leuke website!
Goeie tip :)
Mis ik nou tussen de ingrediënten de uien ?? Ga hem vanavond maken , ben benieuwd ;)
Ja, dat klopt er moeten ook uien in. Ik ga het aanpassen. Dank je wel voor de tip.
Als je de aardappelen ongeschild stoomt, pel je daarna heel makkelijk het velletje eraf :-)
Een heerlijk recept!
Goeie tip :)
Op hoeveel graden moet het in de oven?!?!
Op 180-190 graden. De laatste 5 minuten zou je de oven kunnen verhogen naar 200 graden.