Home Recept type Bijgerecht Gratin van uien en 4 kazen

Gratin van uien en 4 kazen

Heb je ook een overschot aan uien en nog wat stukken kaas over? Maak dan deze gratin van uien en 4 kazen. Een heerlijk bijgerecht, die eenvoudig te maken is. Het enige nadeel is de bereidingstijd en dit zit hem niet in de handelingen. Kun je intussen mooi andere dingen doen tussendoor, toch?

Voor velen klinkt een aardappelgratin bekend in de oren, maar je kunt dus ook gemakkelijk met uien een gratin maken. Trouwens je kunt met veel meer groente een gratin maken. Kaas en groente bijten elkaar bijna nooit.

Gratin van uien en 4 kazen

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Servings

3

servings
Cooking time

2

hours 

15

minutes

In dit recept maken we een gratin van uien en 4 kazen.

Ingredienten

  • 4 gele uien

  • 50 gram mozzarella

  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 30 gram oude kaas

  • 40 gram Gorgonzola

  • 125ml Crème Fraiche

  • 1 eetlepel mosterd

  • 5-6 takjes tijm

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • Zout en peper

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de uien en maak ze schoon.
  • Leg de halve uien stukken in een ovenschaal en doe daarover wat zonnebloemolie en zout en peper. Dek vervolgens de ovenschaal af met wat aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de oven voor 90 minuten.
  • Haal vervolgens de aluminiumfolie van de ovenschotel en laat de uien nog 15 minuten staan. Intussen kun je de blaadjes van takjes tijm afhalen. Meng de blaadjes tijm met de eetlepel mosterd en de Crème Fraiche.
  • Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe dit bij de Crème Fraiche. Snij de Mozzarella en Gorgonzola in kleine stukjes.
  • Verdeel daarna het Crème Fraiche mengsel bij de uien en doe ook de stukjes Mozzarella en Gorgonzola erbij. Zet de ovenschaal dan in de oven voor nog eens 15 minuten. Zet eventueel de grill aan op het laatste moment.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en de Gratin van uien en 4 kazen is klaar.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Kaasfondue klassiek recept

Met dit Kaasfondue klassiek recept maak jij de vegetariërs gelukkig met de aankomende feestdagen. Laat de vleeseters genieten van hun...

Tomatensoep met gehaktballetjes

Deze tomatensoep met gehaktballetjes is geen soep uit zakje of pakje, maar een eigen gemaakte soep met behulp...

Pittige kip met broccoli

Hou van je van de Hollandse nasi en van pittig eten dan is deze pittige kip met broccoli...