Home Uncategorized Gezondheidsvoordelen Oesters Eten | Oester Gezond

Gezondheidsvoordelen Oesters Eten | Oester Gezond

Gezondheidsvoordelen Oesters Eten | Oester Gezond

Oesters is een product dat veel in Nederland gekweekt wordt maar ook in het wild geplukt kan worden. 

In dit artikel gaan we het hebben waarom je een oester moet proberen en wat hier de gezondheidsvoordelen van zijn.

Is de oester een heerlijke smaak van de oceaan? Of is het gewoon een slijmerige zoutige klodder? 

Er zijn veel meningen over de oester. Daarnaast zijn er een aantal verschillende soorten oesters te koop. Met verschillende smaken en bites.

Potentiële gezondheidsvoordelen van de oester

Hieronder een aantal voordelen om eens een lekkere oester weg te slikken:

Oester zijn caloriearm en bevatten veel micronutriënten, waardoor ze voor veel mensen een gezond voedingsmiddel zijn.

Hersengezondheid: er zit een grote hoeveelheid van vitamine B12 in. De vitamine B12 houdt de hersenen gezond.

Osteoporose: oesters zijn rijk aan vitamine D, koper, zink en mangaan. Deze micronutriënten in combinatie met calcium zijn de sleutel tot het vertragen of voorkomen van botverlies bij ouderen.

Seleniumtekort voorkomen: ook bevat het oestertje een rijke bron van selenium. Selenium is een mineraal dat het lichaam in zeer kleine hoeveelheden nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Nadelen van het eten van een oester

Oesters brengen ook een aantal risico’s met zich mee. Een van de grote nadelen van een oester is voedselvergiftiging. De oester wordt vaak rauw gegeten, waardoor ze vatbaar zijn voor bacteriële besmetting. De kans dat je een slechte oester eet in Nederland is erg klein. De oesters worden gekweekt en meermaals getest.

Voedingswaarde informatie oester

We gaan ervanuit dat oesters rauw worden gegeten met een paar druppels citroensap erop. De voedingswaarde wordt door koken/bakken minimaal beïnvloed.

Zes middelgrote oesters bevatten ongeveer:

Calorieën: 50 gram
Eiwit: 6 gram
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 5 gram
Vezel: 0 gram

Oester openen

Een oester moet geopend worden. Wil je een oester openen? Dan heb je een oestermes nodig. Het is handig om hierbij een oesterhandschoen te dragen. Wij hebben dit oestermes + oesterhandschoen gebruikt.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zachte witte broodjes van speltbloem

Sinds wij deze zachte witte broodjes zelf maken eten wij bijna geen ander brood meer, ondanks de inspanning...

Gratin van uien en 4 kazen

Heb je ook een overschot aan uien en nog wat stukken kaas over? Maak dan deze gratin van uien...

Saltimbocca en een salade met chocotoms

In dit recept maken we een heerlijke saltimbocca en een salade met chocotoms. Je vraagt je wellicht af,...