Home Recept type Bijgerecht Geroosterde bloemkool met feta en munt

Geroosterde bloemkool met feta en munt

Dit recept geroosterde bloemkool met feta en munt is een heerlijk bijgerecht bij een Griekse maaltijd. De bloemkool behoort net als brocolli en spruitjes tot de kruisbloemige groente. Deze groente behoren tot de gezondste groente, dus laat deze regelmatig terugkomen in je maaltijden.

Bloemkool heeft van zichzelf niet een uitgesproken smaak, maar met wat toevoegingen zoals feta en munt heb je opeens een smakelijk gerecht. Tevens een leuk bijgerecht voor een Griekse maaltijd. Daarnaast is een eenvoudig recept, dus met minimum van handeling heb je de geroosterde bloemkool met feta en munt op tafel staan.

Geroosterde bloemkool met feta en munt

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: BijgerechtCuisine: GrieksDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

1

hour 

In dit recept maken we geroosterde bloemkool met feta en munt.

Ingredienten

  • 1 bloemkool

  • 1 stuk Feta kaas

  • Een paar blaadjes munt

  • 1 eetlepel olijfolie

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 180ºC à 200ºC. Snij vervolgens de bloemkool in roosjes. Het gemakkelijkst gaat dit wanneer de bladeren op zij buigt. Dan de onderkant lost snijd van de bladeren. Snij vervolgens het hart van de bloemkool eruit door er een aantal keer schuin langs te snijden. Vervolgens pluk je de roosjes zo van de bloemkool af. Spoel de bloemkool nog even schoon.
  • Pak een ovenschaal en doe daarin de bloemkool. Doe er daarna wat zout en peper overeen en de olijfolie. Hussel nu je handen door de bloemkool zodat de bloemkool goed bedekt is met de olijfolie. Plaats daarna de ovenschaal met bloemkool in de oven voor 40-50 minuten en schep de bloemkool iedere 10 minuten even om. Let op! de bloemkool is net aan gaar, als je deze uit de oven haalt rond de 40 minuten . Wil je een wat zachtere bloemkool dan zou ik deze 10 minuten langer laten liggen in de oven.
  • Wanneer de bloemkool klaar is haal je de bloemkool uit de ovenschaal en leg je deze op een bord en kruimel je er vervolgens wat feta en munt overeen. De geroosterde bloemkool met feta en munt is dan klaar en kan opgediend worden.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen

Probeer ook eens een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen. Dit bestaat uit de volgende recepten:

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

  1. In plaats van de bloemkool in de oven te garen en te grillen kan je ook de bloemkool koken en dan in een droge koekepan (geen olie of boter!) licht bruin bakken, dat scheelt héél veel tijd. Dat geeft trouwens een heerlijke nootachtige smaak aan de bloemkool.
    Het idee met Feta en munt lijkt ons heerlijk dus gaan we hem snel eens maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Inleiding in sporten

Op deze pagina wil ik je graag informeren over beweging of sporten. Wat zijn de voordelen, maar ook wat zijn de nadelen....

Chocoladesoufflé recept

Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere kant...
Framboos

Frambozen

De framboos is de vrucht van een plant uit de rozenfamilie. Samen met de braam behoort de framboos tot het geslacht Rubus,...