Dit recept geroosterde bloemkool met feta en munt is een heerlijk bijgerecht bij een Griekse maaltijd. De bloemkool behoort net als brocolli en spruitjes tot de kruisbloemige groente. Deze groente behoren tot de gezondste groente, dus laat deze regelmatig terugkomen in je maaltijden.
Bloemkool heeft van zichzelf niet een uitgesproken smaak, maar met wat toevoegingen zoals feta en munt heb je opeens een smakelijk gerecht. Tevens een leuk bijgerecht voor een Griekse maaltijd. Daarnaast is een eenvoudig recept, dus met minimum van handeling heb je de geroosterde bloemkool met feta en munt op tafel staan.
Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen
Probeer ook eens een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen. Dit bestaat uit de volgende recepten:
- Focaccia met rozemarijn
- Tzatziki
- Geroosterde bloemkool met feta en munt
- Griekse gehaktballen met tomatensaus
In plaats van de bloemkool in de oven te garen en te grillen kan je ook de bloemkool koken en dan in een droge koekepan (geen olie of boter!) licht bruin bakken, dat scheelt héél veel tijd. Dat geeft trouwens een heerlijke nootachtige smaak aan de bloemkool.
Het idee met Feta en munt lijkt ons heerlijk dus gaan we hem snel eens maken.