Home Keuken Aziatische recepten Gele curry met groene groente en kokos-kip

Gele curry met groene groente en kokos-kip

De gele curry met groene groente en kokos-kip is typisch zo’n gerecht die je kunt maken met overgebleven groente. Dit hoeven dus niet allemaal groene groente te zijn, maar kijk gewoon wat je over hebt in de koelkast. Het is een pittig gerecht, dus denk eraan met kinderen dat ze dit niet zomaar kunnen eten. Het inspireerde mij om de volgende keer zelf curry pasta te maken. Hierdoor kan je zelf de pittigheid bepalen en dan geef je de kinderen in ieder geval ook de kans om dit te eten.

Ik bak de kip altijd apart van de groente, zodat de kip niet zo droog wordt. Tevens geef je eventuele vegetariërs de kans om gewoon mee te eten.

Gele curry met groene groente en kokos-kip

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Gemiddeld
Servings

3

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept maken we gele curry met groene groente en kokos-kip.

Ingredienten

  • 2 biologische kipfilets

  • 150 gr sperziebonen

  • 100 gr sugarsnaps

  • 50 gr diepvries doperwten

  • 50 gr diepvries tuinbonen

  • 1 bosje raapstelen

  • 1 bosje koriander

  • 1 ui

  • 1 à 2 knoflookteentje(s)

  • 150 gr pandan of basmati rijst

  • 2 eetlepels gele curry pasta

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 theelepel kurkuma

  • 400ml kokosmelk

  • 2 eetlepels geraspte kokos

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Optioneel: 1 rode peper

Stappen

  • Eerst gaan de kipfilets marineren, snij hiervoor de kipfilets in blokjes en meng 3 eetlepels olijfolie met de kerrie en kurkuma en een snufje zout. Meng dit mengsel met de kipblokjes. Laat dit bij voorkeur minimaal een half uur staan, maar liever nog wat langer.
  • Zet een pan op het vuur voor de rijst en wanneer het water kookt mag de rijst toegevoegd worden. Snipper de ui, snij de sperziebonen en fruit deze alvast in de wok. Snij vervolgens de sugar snaps en voeg deze ook toe. Daarna nog de lente-ui en een knoflookteentje. Voeg vervolgens de gele currypasta toe en bak deze even mee.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit een kwartier inkoken totdat de sperziebonen gaar zijn. Snij wat steeltjes van het bosje koriander tot je ongeveer een handje hebt en voeg deze ook toe aan de groente met kokosmelk. Intussen zal de rijst wel klaar zijn. Giet deze af en doe de rijst weer terug in de pan. Snij intussen de blaadjes van de raapstelen. Wanneer het kwartier om is mogen de tuinbonen, doperwten toegevoegd worden.
  • Bak intussen de kip totdat ze mooi goudbruin zijn. Strooi 2 eetlepels geraspte kokos over de kip heen. Doe tevens de gesneden blaadjes van de raapstelen bij de curry.
  • Zet de pannen op tafel of schep voor iedereen alvast op.

Notes

  • Tip: Bekijk ook eens de onderstaande curry’s!

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Alternatieve curry’s

Probeer ook eens een van de onderstaande curry recepten:

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Op weg naar de halve marathon

Van de week 14 km hardgelopen en dat ging eigenlijk heel erg goed. Ik besefte onderweg, dat een halve marathon (21km) er best wel...

Beebox – beter eten, beter leven – ook in Alkmaar en omgeving

Beebox - beter eten, beter leven. Dat klinkt al meteen goed, toch? Wie wil er nou niet beter eten en daardoor beter leven. En...
Stap 5: No Knead Bread eindresultaatStap 5: No Knead Bread eindresultaat

No knead bread recept

No knead bread is wellicht het gemakkelijkste broodrecept wat er bestaat. Geduld bewaren is het lastigst. Maar het...