Gele curry met groene groente en kokos-kip

De gele curry met groene groente en kokos-kip is typisch zo’n gerecht die je kunt maken met overgebleven groente. Dit hoeven dus niet allemaal groene groente te zijn, maar kijk gewoon wat je over hebt in de koelkast. Het is een pittig gerecht, dus denk eraan met kinderen dat ze dit niet zomaar kunnen eten. Het inspireerde mij om de volgende keer zelf curry pasta te maken. Hierdoor kan je zelf de pittigheid bepalen en dan geef je de kinderen in ieder geval ook de kans om dit te eten.

Ik bak de kip altijd apart van de groente, zodat de kip niet zo droog wordt. Tevens geef je eventuele vegetariërs de kans om gewoon mee te eten.

Bereidingstijd

25-30 minuten

2-3 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 biologische kipfilets
  • 150 gr sperziebonen
  • 100 gr sugarsnaps
  • 50 gr diepvries doperwten
  • 50 gr diepvries tuinbonen
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 bosje koriander
  • 1 ui
  • 1 à 2 knoflookteentje(s)

Ingrediënten

  • 150 gr pandan of basmati rijst
  • 2 eetlepels gele curry pasta
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 400ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper (optioneel)

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan (voor de kip)
  • Wok (voor de saus)
  • Kookpan (voor de rijst)

Stappen

Stap 1

Eerst gaan de kipfilets marineren, snij hiervoor de kipfilets in blokjes en meng 3 eetlepels olijfolie met de kerrie en kurkuma en een snufje zout. Meng dit mengsel met de kipblokjes. Laat dit bij voorkeur minimaal een half uur staan, maar liever nog wat langer.

Stap 2

Zet een pan op het vuur voor de rijst en wanneer het water kookt mag de rijst toegevoegd worden. Snipper de ui, snij de sperziebonen en fruit deze alvast in de wok. Snij vervolgens de sugar snaps en voeg deze ook toe. Daarna nog de lente-ui en een knoflookteentje. Voeg vervolgens de gele currypasta toe en bak deze even mee.

Stap 3

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit een kwartier inkoken totdat de sperziebonen gaar zijn. Snij wat steeltjes van het bosje koriander tot je ongeveer een handje hebt en voeg deze ook toe aan de groente met kokosmelk. Intussen zal de rijst wel klaar zijn. Giet deze af en doe de rijst weer terug in de pan. Snij intussen de blaadjes van de raapstelen. Wanneer het kwartier om is mogen de tuinbonen, doperwten toegevoegd worden.

Stap 4

Bak intussen de kip totdat ze mooi goudbruin zijn. Strooi 2 eetlepels geraspte kokos over de kip heen. Doe tevens de gesneden blaadjes van de raapstelen bij de curry.

Stap 5

Zet de pannen op tafel of schep voor iedereen alvast op.

Misschien vind je dit ook leuk!

Leave a Comment