Bieten, als ik vroeger ergens een hekel aan had, dan waren het wel bieten. Gelukkig is dit nu niet meer zo en dan is het genieten van deze gekleurde chioggia bieten. Ik maakte van deze bieten een simpele salade voor bij de lunch.
Bij de gekleurde bietensalade aten wij nog een lekker broodje, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt hem eventueel aanvullen met wat geitenkaas of fetakaas. Ook walnoten kunnen een smaakvolle toevoeging zijn. De bereidingstijd van deze bietensalade is kort op één dingetje na. De bieten moet je namelijk een uur garen in de oven, maar dan heb je wel de handen vrij. Je kunt ze desgewenst ook koken, waardoor de garingstijd een stuk korter wordt.
Zijn bieten gezond? Jazeker, de bieten zitten boordevol met nitraten. En dat is voor sporters een groot voordeel. Deze nitraten zorgen er onder andere voor dat je bloedvaten worden beschermd tegen schaden en herstelt dit ook. Hierdoor komt er meer zuurstof bij je spieren. Daarnaast helpen de nitraten ook om je bloeddruk te verlagen en zo zijn er nog meer voordelen aan het eten van bieten. Bietjes zijn dus zeker welkom in een gezonde voedingspatroon.