Gekleurde bietensalade


Bieten, als ik vroeger ergens een hekel aan had, dan waren het wel bieten. Gelukkig is dit nu niet meer zo en dan is het genieten van deze gekleurde chioggia bieten. Ik maakte van deze bieten een simpele salade voor bij de lunch. Het idee van de gekleurde bietensalade heb ik afgekeken van beebox.

Bij de gekleurde bietensalade aten wij nog een lekker broodje, maar dat hoeft natuurlijk  niet. Je kunt hem eventueel aanvullen met wat geitenkaas of fetakaas. Ook walnoten kunnen een smaakvolle toevoeging zijn. De bereidingstijd van deze bietensalade is kort op één dingetje na. De bieten moet je namelijk een uur garen in de oven, maar dan heb je wel de handen vrij. Je kunt ze desgewenst ook koken, waardoor de garingstijd een stuk korter wordt.


Zijn bieten gezond? Jazeker, de bieten zitten boordevol met nitraten. En dat is voor sporters een groot voordeel. Deze nitraten zorgen er onder andere voor dat je bloedvaten worden beschermd tegen schaden en herstelt dit ook. Hierdoor komt er meer zuurstof bij je spieren. Daarnaast helpen de nitraten ook om je bloeddruk te verlagen en zo zijn er nog meer voordelen aan het eten van bieten. Bietjes zijn dus zeker welkom in een gezonde voedingspatroon.


Bereidingstijd

75 minuten

2 personen

Eenvoudig

Ingrediënten gekleurde bietensalade

  • 4 gekleurde chioggia bieten
  • 75 gram baby leaf sla
  • 0,5 komkommer
  • Sap van een halve citroen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • zout en peper

Keukenbenodigdheden

Stappen Gekleurde bietensalade

Stap 1

Boen allereerst de bieten schoon en pak ze dan per biet in met aluminiumfolie. Gaar ze dan in de oven op 175ºC voor 1 uur .

Stap 2

Wanneer de bieten gaar zijn, kun je ze gemakkelijk ontvellen met de hand. Laat de bietjes wel even afkoelen. Eventueel kun je stap 3 intussen doen. Het velletje laat namelijk heel gemakkelijk los. Snij daarna de bieten in hele dunne  plakken. Het is dan allemaal een feestje om te zien.

Stap 3

Snij de komkommer in dunne plakjes en maak de dressing. De dressing maak je door het citroensap, olie, yoghurt en wat zout en peper door elkaar te mixen.

Stap 4

Meng de sla met de dressing. En leg vervolgens zowel de sla, komkommer als de bietjes op een groot bord. En dat is het dan alweer.

Leave a Comment