Home Recept type Bijgerecht Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer is een simpel, maar lekker bijgerecht. En ook niet onbelangrijk, binnen 15 minuten staat het op tafel. En je hebt niet veel meer nodig dan witlof en peer. Oh ja, en het is weer eens wat anders dan een witlofschotel met ham en kaas.

Voorheen sneed ik altijd de kern uit de witlof. Jij ook? Nou dat hoeft tegenwoordig echt niet meer. De kern heeft de naam, dat deze erg bitter is. Echter tegenwoordig is dit veel minder. Ik kan het helaas niet bevestigen. Aangezien ik voorheen geen witlof lustte. Gelukkig kan je smaak zich nog aanpassen en kan ik nu wel genieten van witlof.

Tip: Wanneer je geen grillpan bij de hand hebt, kun je ook een gewone koekenpan gebruiken.

Gegrilde witlof met peer

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

In dit recept maken we gegrilde witlof met peer.

Ingredienten

  • 4 stronkjes witlof

  • 1 peer

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel honing

  • 1-2 theelepel(s) citroensap

  • Zout & peper

Stappen

  • Schil de peer en snij in 4 partjes. Halveer de witlofstronkjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en doe tevens wat zout en peper erbij. Smeer vervolgens de stronkjes witlof en peer partjes goed in.
  • Grill of bak vervolgens de witlof en peer aan beide kanten voor 5-7 minuten. Verwarm hiervoor eerst de pan op hoog vuur op een middelgrote pit en zet daarna het vuur op de helft van zijn kracht. Anders verbrandt de witlof wellicht.
  • En dat was hem dan al weer. De gegrilde witlof met peer is klaar.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Paddenstoelenrisotto

Een eenvoudige paddenstoelenrisotto met als hoofdbestandsdeel natuurlijk paddenstoelen. Naast de paddenstoelen zitten er bijna alleen basisingrediënten in deze...

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus...

Gekleurde bietensalade

Bieten, als ik vroeger ergens een hekel aan had, dan waren het wel bieten. Gelukkig is dit...