Home Groente Aardappel Gegrilde aardappels en groente

Gegrilde aardappels en groente

Dit eenvoudige recept gegrilde aardappels en groente duurt wel even voor die klaar is. Echter de handelingen voor het recept zijn minimaal. Het is vooral wachten totdat de aardappels gaar zijn. Om de totale tijd iets korter te maken kookte ik de aardappels in wat bouillon voor ongeveer een kwartier. Daarna voegde ik de groente toe. Een perfect recept om overgebleven groenten op te maken.

Gegrilde aardappels en groente

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

1

hour 

In dit recept maken we gegrilde aardappels en groente.

Ingredienten

  • 6-8 aardappels

  • 1 paprika

  • 1 rode ui

  • 1 handje cherry tomaatjes

  • 3 takjes rozemarijn

  • 2 à 3 teentjes knoflook

Stappen

  • Zet een pan op het vuur met water (en wat zout) of wat bouillon. Snij de aardappels in partjes en doe deze in de pan. Verwarm de oven alvast voor op 200c graden.
  • Snij vervolgens de paprika in reepjes of grovere stukken (hoef echt niet netjes). Snij daarna de onder- en bovenkant van de rode ui en halveer daarna de ui. Haal daarna de ui met de hand uit elkaar.
  • Doe wanneer de aardappels bijna gaar zijn de groente erbij. Doe er tevens de knoflookteentjes bij.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Daarna mag alles uit de pan in de ovenschaal. Doe er tevens de cherry tomaatjes en takjes rozemarijn bij en wat zout en peper. Doe de overschaal in de oven voor ongeveer 30 à 45 minuten. Hussel de inhoud ieder kwartier om en kijk dan meteen even of de aardappels al bijna gaar zijn.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Gegrilde zalm met broccoli en mosterd saus

Een goede vettige vis (de zalm), die we iedere week op het programma zouden moeten hebben. Nog extra...
Bramen

Bramen: extreem gezond

De braam is een soort vrucht uit dezelfde familie als de framboos. Hij deelt ook een groot aantal gezondheidsvoordelen van die vrucht,...

Pompoen gevuld met paddenstoelen risotto

Nu de bladeren volop verspreid liggen over de straten is de herfst nu echt begonnen. De meest passende...