Gegrilde aardappels en groente

Dit eenvoudige recept gegrilde aardappels en groente duurt wel even voor die klaar is. Echter de handelingen voor het recept zijn minimaal. Het is vooral wachten totdat de aardappels gaar zijn. Om de totale tijd iets korter te maken kookte ik de aardappels in wat bouillon voor ongeveer een kwartier. Daarna voegde ik de groente toe.

Een perfect recept om overgebleven groenten op te maken.

Bereidingstijd

45-60 minuten

2-4 personen

Eenvoudig

Ingrediënten

  • 6-8 aardappels
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 handje cherry tomaatjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 à 3 teentjes knoflook

Keukenbenodigdheden

  • Ovenschaal

Stappen

Stap 1

Zet een pan op het vuur met water (en wat zout) of wat bouillon. Snij de aardappels in partjes en doe deze in de pan. Verwarm de oven alvast voor op 200c graden.

Stap 1

Snij vervolgens de paprika in reepjes of grovere stukken (hoef echt niet netjes). Snij daarna de onder- en bovenkant van de rode ui en halveer daarna de ui. Haal daarna de ui met de hand uit elkaar.

Stap 3

Doe wanneer de aardappels bijna gaar zijn de groente erbij. Doe er tevens de knoflookteentjes bij.

Stap 4

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Daarna mag alles uit de pan in de ovenschaal. Doe er tevens de cherry tomaatjes en takjes rozemarijn bij en wat zout en peper. Doe de overschaal in de oven voor ongeveer 30 à 45 minuten. Hussel de inhoud ieder kwartier om en kijk dan meteen even of de aardappels al bijna gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 6 comments
  • vitadevies
    Beantwoorden

    Je hebt het in het receptuur over tijm, maar op de foto’s over rozemarijn. Beetje verwarrend.

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Hoi,ik zie het. Zal het straks even aanpassen. Dank je wel voor de reactie. 🙂

  • Carmen
    Beantwoorden

    deze ziet er lekker uit en ga ik vanavond voor ons gezin proberen

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Leuk, hopelijk smaakt het.

  • Myriam
    Beantwoorden

    Hoe lang laat je de groenten nog meekoken met de aardappels?

  • abderrahim serghini
    Beantwoorden

    kan je de groente ook marineren en dan in de oven doen

Geef een reactie