Gebakken krieltjes
Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken. Ik bakte ze nog veel langer dan er op de verpakking stond. Totdat ik dacht laten we hier nou mee stoppen en ze zelf schoonmaken, snijden, kort koken en daarna bakken. En ja, het probleem was verholpen. Okee het kost iets meer tijd, maar dat hebben we toch wel over voor veel lekkere gebakken aardappels.
Goed nu eerst de gebakken krieltjes:
Bereidingstijd
Ingrediënten
- 300-400 gram krieltjes (75-100 gram per persoon)
- 2 knoflookteentjes
- 1 handje peterselie
- Olijfolie
- Klontje boter
- Snufje (zee)zout
Keukenspullen
- Koekenpan
Stappen
Stap 1
Zet een waterkoker aan met voldoende water voor in een koekenpan. Maak de krieltjes schoon, halveer eventueel de grotere krieltjes. Doe ze in een koekenpan en zet deze op het vuur terwijl je intussen het kokende water in de pan giet. Doe nog wat zout erbij en de knoflookteentjes. Vel mag er gewoon op blijven zitten. Kook ze ongeveer 10-15 minuten. Prik met een mes of ze bijna gaar zijn en met bijna gaar bedoel ik dat je ze eigenlijk al kan eten, maar ze net iets te hard zijn. Net niet gaar genoeg dus. Giet ze daarna af.
[…] zitten lekker veel kruiden bij en wanneer je er wat gekookte of gebakken aardappels bij serveert is de maaltijd compleet. Je kunt er ook pasta bij […]