Home Groente Aardappel Gebakken krieltjes

Gebakken krieltjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken. Ik bakte ze nog veel langer dan er op de verpakking stond. Totdat ik dacht laten we hier nou mee stoppen en ze zelf schoonmaken, snijden, kort koken en daarna bakken. En ja, het probleem was verholpen. Oke het kost iets meer tijd, maar dat hebben we toch wel over voor veel lekkerdere gebakken krieltjes.

Gebakken krieltjes

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept maken we gebakken krieltjes.

Ingredienten

  • 300-400 gram krieltjes (75-100 gram per persoon)

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 handje peterselie

  • Olijfolie

  • Klontje boter

  • Snufje (zee)zout

Stappen

  • Zet een waterkoker aan met voldoende water voor in een koekenpan. Maak de krieltjes schoon, halveer eventueel de grotere krieltjes. Doe ze in een koekenpan en zet deze op het vuur terwijl je intussen het kokende water in de pan giet. Doe nog wat zout erbij en de knoflookteentjes. Vel mag er gewoon op blijven zitten. Kook ze ongeveer 10-15 minuten. Prik met een mes of ze bijna gaar zijn en met bijna gaar bedoel ik dat je ze eigenlijk al kan eten, maar ze net iets te hard zijn. Net niet gaar genoeg dus. Giet ze daarna af.
  • Laat ze een paar minuten een beetje afkoelen. Zet de koekenpan wederom op het vuur en doe er voldoende olijfolie in en bak daarna de krieltjes. Vis van te voren wel even de knoflookteentjes eruit. Bak ze nog een paar minuten tot ze rondom mooi bruin zijn.
  • Snij intussen de peterselie, snij de gekookte knoflook, zorg voor een klontje boter en doe voorgaande allemaal in de pan, als de krieltjes mooi bruin zijn en klaar zijn om opgediend te worden. Bestrooi de aardappel daarna nog met een snuf zout.

Notes

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Nieuwe lading volkoren spelt broodjes

De nieuwe lading volkoren spelt broodjes zijn weer klaar voor aankomende week. Het kost je een kwartier aan arbeid en een paar uur aan...

Ovenschotel met pompoen en wortel

Tja, de herfst vraagt om oranje elementen op je bord. Althans, dat vind ik! En gelukkig zijn er ook voldoende...

Review | De Eden Classic Damast messen

De eerste stappen van vrijwel ieder gerecht begint met het snijden. Althans als je met verse ingrediënten aan het koken bent. Een onmisbare hulpmiddel in...