Home Groente Aardappel Gebakken aardappelblokjes

Gebakken aardappelblokjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het bakken. Ik bakte ze nog veel langer dan er op de verpakking stond. Totdat ik dacht laten we hier nou mee stoppen en ze zelf schoonmaken, snijden, kort koken en daarna bakken. En ja, het probleem was verholpen. Okee het kost iets meer tijd, maar dat hebben we toch wel over voor veel lekkere gebakken aardappels.

De gebakken aardappelblokjes maak ik meestal van vastkokende aardappels. Je kan ze ook maken van kruimige, alleen die vallen wat sneller uit elkaar, dus let op de kooktijd.

Gebakken aardappelblokjes

3 from 6 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Bijgerecht
Servings

4

servings
Kook tijd

25

minutes

In dit recept maken we gebakken aardappelblokjes. Veel lekkerdere (en goedkoper) dan voorverpakte aardappelblokjes.

Ingredienten

  • 300-400 gram aardappels (75-100 gram per persoon)

  • Olijfolie

  • Snufje (zee)zout

Stappen

  • Zet een waterkoker aan met voldoende water voor in een koekenpan. Snij de aardappels in een vierkant (haal eventueel nog wat schil weg), snij de aardappel in repen en daarna in blokjes. Doe ze in een koekenpan en zet deze op het vuur terwijl je intussen het kokende water in de pan giet. Doe nog wat zout erbij. Kook ze ongeveer 5-10 minuten. Prik met een mes of ze bijna gaar zijn en met bijna gaar bedoel ik dat je ze eigenlijk al kan eten, maar ze net iets te hard zijn. Net niet gaar genoeg dus. Giet ze daarna af.
  • Laat ze een paar minuten of langer afkoelen, de stoom moet er niet of nauwelijks meer vanaf komen. Zet de koekenpan wederom op het vuur en doe er voldoende olijfolie in en bak daarna de aardappelblokjes. Als ze mooi bruin zijn mogen van het vuur af. Nog wat olijfolie eroverheen en een snufje (zee)zout en ze zijn klaar.

Notes

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vergeten recepten: ouderwets eten dat lekker en gezond is

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over 'superfood'. Daarmee worden allerlei hippe voedingsmiddelen bedoeld, die heel goed voor de gezondheid zouden zijn vanwege hun hoge...

Zelfgemaakte pepersaus

Bij biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte pepersaus. Hier dan ook een recept van mijn versie...
Witlof

Witlof koken

Witlof koken is maar een van de vele mogelijkheden, van wat je met deze veelzijdige groente kunt doen. Ook in een salade...