Focaccia met rozemarijn

Wanneer je zin hebt in een brood, als bijgerecht, bij de Italiaanse of Griekse keuken dan heb je met dit recept Focaccia met rozemarijn de juiste te pakken. Een heerlijk brood die binnen 2 uur op tafel staat. Met de smaak van olijfolie, zeezout en rozemarijn heb je een heerlijk brood, die waarschijnlijk in een mum van tijd opgegeten is door je gasten.

In dit recept maak ik gebruik van spelt, veel minder zout dan normaal in brood zit en geen suiker. Je kunt ook gewone tarwemeel en tarwebloem gebruik in dezelfde verhouding.

Serveer het brood bijvoorbeeld met zelfgemaakte Tzatziki

Bereidingstijd

2 uur

4-6 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 150 gram (Spelt)meel
  • 200 gram (Spelt)bloem
  • 210 gram lauw water
  • 7 gram gist of 1 zakje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 gram zout
  • Een paar takjes rozemarijn

Keukenbenodigdheden

  • Bakplaat voor in de oven

Stappen

Stap 1

Doe het lauwe water in een kom en meng dit met de gist, (spelt)meel en (spelt)bloem. Doe daarna de olijfolie erbij en het zout en meng de ingrediënten goed door elkaar. Kneed het brood goed door elkaar voor 5 à 10 minuten, totdat het deeg goed aanvoelt. Doe daarna de deeg in een kom en bestrooi deze met wat bloem en zet de kom weg voor 45 minuten afgedekt met een theedoek.

Stap 2

Maak na de 1e rijs het deeg weer plat en vorm er een brood van. Leg het deeg op een ovenplaat en laat dit afgedekt met een theedoek nog 10 à 15 minuten rusten. Zet na de 10 minuten de oven aan op 200ºC. Prik vervolgens met je vingers wat gaten in het deeg en laat het vervolgens nog eens 15 minuten afgedekt met een theedoek liggen.

Stap 3

Besmeer na deze 2e rijs het deeg met olijfolie en strooi er zout en wat fijngesneden rozemarijn overeen. Plaats het brood voor 20 à 25 minuten in de oven. Laat vervolgens het brood nog eens 15 minuten rusten.

Stap 4

De Focaccia met rozemarijn is nu klaar om opgediend te worden.

 

Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen

Een complete Griekse maaltijd voor 4-6 personen bestaat uit de volgende recepten:

Leave a Comment