Een vegetarisch stoofpotje? Kan dat wel? Nou eerlijk gezegd niet. De groente zouden helemaal kapot zijn na een paar uur stoven. Maar wat nu, als je toch iets soortgelijks als een stoofpot op tafel wilt zetten, maar dan vegetarisch. Dan maak je een vegetarisch stoofpotje, zoals deze. En echt, je zou het vlees bijna vergeten met dit stoofpotje.
Door enkele groente even te grillen krijg je toch iets wat enigszins lijkt op vlees of althans voor het gevoel. Ook een echte vleeseter verleid je hiermee! Er zitten verder geen spannende groente bij, behalve de aubergine. Die zie je niet zo vaak in een stoofpotje, maar de aubergine geeft zo leuk effect in de grillpan.
Er zitten lekker veel kruiden bij en wanneer je er wat gekookte of gebakken aardappels bij serveert is de maaltijd compleet. Je kunt er ook pasta bij serveren. Aan de slag dan maar met het vegetarisch stoofpotje
Hoe kan ik dit recept kopiëren?
Lijkt me heerlijk, alleen de roomboter hoort niet thuis in een veganistisch recept. Ik zou hem vervangen door plantaardige boter…
Superlekker. Wel erg pittig geworden. Voor de kinderen laat ik de chilivlokken weg.