Home Fruit Citroen Een simpele dressing van citroensap en olie

Een simpele dressing van citroensap en olie

De titel een simpele dressing van citroensap en olie verklapt meteen al de inhoud van de dressing. Met wat zout en peper is, die al compleet. Simpel, smaakvol en lekker fris. Een ideale dressing voor een zomerse salade met vis.

Een dressing maken lijkt misschien lastig, maar het is zo simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar te roeren of te husselen. En wanneer je zorgt voor een aantal basis-ingredienten, zoals een goede olijfolie, balsamico, mosterd en honing kun je vaak last-minute nog een andere dressing maken. Een citroen en yoghurt zijn natuurlijk ook wel handig om in huis te hebben voor een zelfgemaakte dressing.

Een simpele dressing van citroensap en olie

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

In dit recept gaan we een simpele dressing van citroensap en olie maken.

Ingredienten

  • 3 eetlepels (goede) olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • Zout en peper

Stappen

  • Meng de 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en breng deze op smaak met een snufje zout en peper. Het mengen kun je gewoon in een sla-kom doen met behulp van een vork of je doet alle ingrediënten in een leeg jampotje en schudt deze even. Wil je meer citroensmaak? Doe er dan een aantal druppeltjes extra in de dressing. Of is dressing te zuur? Doe er dan wat meer olijfolie bij.
  • De dressing van citroensap en olie is klaar!

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Pasta pesto met palmkool en tomaatjes

Met een pasta zet je bijna altijd snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Zo ook met deze pasta...
Voedingsstoffen

Voedingsstoffen in onze voeding

Voedingstoffen of nutriënten wat zijn het eigenlijk? Veel voedingsstoffen zullen wel bekend voorkomen, toch is het interessant genoeg om je er een klein beetje...

Taco kruidenmix

Ongetwijfeld heb jij hier ook wel eens last van, een kast vol met losse kruiden en kant-en-klaar kruidenmixen. Sommige kruiden gebruik je frequent...