Een simpele dressing van citroensap en olie


De titel een simpele dressing van citroensap en olie verklapt meteen al de inhoud van de dressing. Met wat zout en peper is, die al compleet. Simpel, smaakvol en lekker fris. Een ideale dressing voor een zomerse salade met vis.

Een dressing maken lijkt misschien lastig, maar het is zo simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar te roeren of te husselen. En wanneer je zorgt voor een aantal basis-ingredienten, zoals een goede olijfolie, balsamico, mosterd en honing kun je vaak last-minute nog een andere dressing maken. Een citroen en yoghurt zijn natuurlijk ook wel handig om in huis te hebben voor een zelfgemaakte dressing.


Bereidingstijd

5 minuten

2-3 personen

Eenvoudig

Ingrediënten dressing van citroensap en olie

  • 3 eetlepels (goede) olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper

Keukenbenodigdheden

  • Niets speciaal

Stappen dressing van citroensap en olie

Stap 1

Meng de 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en breng deze op smaak met een snufje zout en peper. Het mengen kun je gewoon in een sla-kom doen met behulp van een vork of je doet alle ingrediënten in een leeg jampotje en schudt deze even.

Wil je meer citroensmaak? Doe er dan een aantal druppeltjes extra in de dressing. Of is dressing te zuur? Doe er dan wat meer olijfolie bij.


 

Stap 2

De dressing van citroensap en olie is klaar!

Leave a Comment