Een echte mannen hamburger zijn 2 grote hamburgers met kaas, bacon, ui, komkommer, augurk, sla en gebakken ei. Is die dan wel 10x gezonder? Nee, eerder 10x ongezonder, maar wel erg lekker. Het aantal stappen om de mannen hamburger te maken is niet zo veel (wel het aantal stappen die je moet maken om de calorieën te verbranden).
- 4 sneetjes brood
- 400 gr (biologisch) gehakt
- Paneermeel of beschuit
- 3 eieren
- 4 plakjes bacon
- 4 plakjes kaas
- 1-2 handjes gemengde sla
- 1 kwart komkommer
- 1 handje augurk
- 3 uien
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
- 100 ml bouillon
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel roomboter
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
- Grillpan of
- koekenpan
[/mk_custom_list][/mk_custom_box]
[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen[/mk_fancy_title]
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]
Meng het gehakt met 1 ei en wat paneermeel of 2 beschuitjes tot je weer een redelijk stevige gehaktbol hebt. Doe er tevens wat peper en zout bij.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]
Dan nu de 3 uien, halveer deze en snij ze daarna in halve ringen. Doe ze in een steelpannetje met wat olijfolie, roomboter en zout. Zodra ze glazig zijn mag de bouillon erbij en laat dit rustig koken op een laag vuurtje. Tussendoor kun je al met de volgende stappen verder.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]
Snij de kwart komkommer in de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Snij tevens de augurk in kleine stukjes. Schaaf meteen een paar plakken kaas.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]
Meng de yoghurt met de mayonaise (toch nog een stukje gezonder!). Nadat je dit gemengd hebt mag je de helft van deze saus apart in een schaal doen (waar je straks ook de sla in mengt). Doe hierbij nog een eetlepel olijfolie en de theelepel mosterd en doe 1-2 handjes sla erbij. Meng alles pas door elkaar aan het einde, anders wordt de sla erg slap.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]
Houd tussendoor de uien in de gaten. Doe eventueel, als de vocht helemaal verdampt is, nog wat water erbij. Tijd om de hamburgers te gaan bakken of te gaan grillen. Verdeel eerst het gehakt in vieren, maak er een bal van en maak ze plat totdat je hamburgers hebt. Zet tevens de oven op 100c graden, zodat je daar straks de bacon en hamburgers, die klaar zijn warm kunt houden.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]
Tijdens het bakken of grillen van de hamburgers, kun je intussen ook de bacon bruin bakken (en daarna in de oven leggen). Afhankelijk hoe dik de hamburgers zij bak of gril je ze. Ik heb ze in totaal 12 minuten gegrild en iedere 3 minuten omgedraaid. Wanneer je klaar met de bacon bent bak je nog 2 eieren.
[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 7[/mk_fancy_title]
Alle stappen zijn nu afgerond, tijd om alles op de sneetjes brood te doen.