Home Groente Augurk Een echte mannen hamburger

Een echte mannen hamburger

Een echte mannen hamburger zijn 2 grote hamburgers met kaas, bacon, ui, komkommer, augurk, sla en gebakken ei. Is die dan wel 10x gezonder? Nee, eerder 10x ongezonder, maar wel erg lekker. Het aantal stappen om de mannen hamburger te maken is niet zo veel (wel het aantal stappen die je moet maken om de calorieën te verbranden).

Een echte mannen hamburger

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Lunch, HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept gaan we een echte mannen hamburger maken.

Ingredienten

  • 4 sneetjes brood

  • 400 gr (biologisch) gehakt

  • Paneermeel of beschuit

  • 3 eieren

  • 4 plakjes bacon

  • 4 plakjes kaas

  • 1-2 handjes gemengde sla

  • 1 kwart komkommer

  • 1 handje augurk

  • 3 uien

Stappen

  • Meng het gehakt met 1 ei en wat paneermeel of 2 beschuitjes tot je weer een redelijk stevige gehaktbol hebt. Doe er tevens wat peper en zout bij.
  • Dan nu de 3 uien, halveer deze en snij ze daarna in halve ringen. Doe ze in een steelpannetje met wat olijfolie, roomboter en zout. Zodra ze glazig zijn mag de bouillon erbij en laat dit rustig koken op een laag vuurtje. Tussendoor kun je al met de volgende stappen verder.
  • Snij de kwart komkommer in de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Snij tevens de augurk in kleine stukjes. Schaaf meteen een paar plakken kaas.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise (toch nog een stukje gezonder!). Nadat je dit gemengd hebt mag je de helft van deze saus apart in een schaal doen (waar je straks ook de sla in mengt). Doe hierbij nog een eetlepel olijfolie en de theelepel mosterd en doe 1-2 handjes sla erbij. Meng alles pas door elkaar aan het einde, anders wordt de sla erg slap.
  • Houd tussendoor de uien in de gaten. Doe eventueel, als de vocht helemaal verdampt is, nog wat water erbij. Tijd om de hamburgers te gaan bakken of te gaan grillen. Verdeel eerst het gehakt in vieren, maak er een bal van en maak ze plat totdat je hamburgers hebt. Zet tevens de oven op 100c graden, zodat je daar straks de bacon en hamburgers, die klaar zijn warm kunt houden.
  • Tijdens het bakken of grillen van de hamburgers, kun je intussen ook de bacon bruin bakken (en daarna in de oven leggen). Afhankelijk hoe dik de hamburgers zij bak of gril je ze. Ik heb ze in totaal 12 minuten gegrild en iedere 3 minuten omgedraaid. Wanneer je klaar met de bacon bent bak je nog 2 eieren.
  • Alle stappen zijn nu afgerond, tijd om alles op de sneetjes brood te doen.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

[mk_custom_box bg_color=”#68cad1″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”200″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Bereidingstijd[/mk_fancy_title][mk_icon_box title=”30 minuten” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-clock” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”2-3 personen” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-users” style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”30″][mk_icon_box title=”Gemiddeld” text_size=”14″ font_weight=”inherit” icon=”moon-food-2″ style=”simple_ultimate” icon_size=”small” rounded_circle=”false” icon_location=”left” circled=”false” box_blur=”false” margin=”10″][/mk_custom_box]
[mk_custom_box bg_color=”#c1d365″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”10″ font_family=”none” align=”left”]Ingrediënten[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • 4 sneetjes brood
  • 400 gr (biologisch) gehakt
  • Paneermeel of beschuit
  • 3 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 4 plakjes kaas
  • 1-2 handjes gemengde sla
  • 1 kwart komkommer
  • 1 handje augurk
  • 3 uien

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_custom_box bg_color=”#c1d365″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Ingrediënten[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • 100 ml bouillon
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel roomboter

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_custom_box bg_color=”#f38284″ bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” padding_vertical=”10″ padding_horizental=”20″ margin_bottom=”10″ min_height=”100″ border_width=”1″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#ffffff” size=”18″ font_weight=”normal” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Keukenbenodigdheden[/mk_fancy_title][mk_custom_list margin_bottom=”10″ align=”none”]

  • Grillpan of
  • koekenpan

[/mk_custom_list][/mk_custom_box]

[mk_divider style=”padding_space” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”true” color=”#c1d365″ size=”20″ font_weight=”bold” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stappen[/mk_fancy_title]

[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 1[/mk_fancy_title]

Meng het gehakt met 1 ei en wat paneermeel of 2 beschuitjes tot je weer een redelijk stevige gehaktbol hebt. Doe er tevens wat peper en zout bij.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 2[/mk_fancy_title]
Dan nu de 3 uien, halveer deze en snij ze daarna in halve ringen. Doe ze in een steelpannetje met wat olijfolie, roomboter en zout. Zodra ze glazig zijn mag de bouillon erbij en laat dit rustig koken op een laag vuurtje. Tussendoor kun je al met de volgende stappen verder.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 3[/mk_fancy_title]
Snij de kwart komkommer in de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Snij tevens de augurk in kleine stukjes. Schaaf meteen een paar plakken kaas.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 4[/mk_fancy_title]
Meng de yoghurt met de mayonaise (toch nog een stukje gezonder!). Nadat je dit gemengd hebt mag je de helft van deze saus apart in een schaal doen (waar je straks ook de sla in mengt). Doe hierbij nog een eetlepel olijfolie en de theelepel mosterd en doe 1-2 handjes sla erbij. Meng alles pas door elkaar aan het einde, anders wordt de sla erg slap.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 5[/mk_fancy_title]
Houd tussendoor de uien in de gaten. Doe eventueel, als de vocht helemaal verdampt is, nog wat water erbij. Tijd om de hamburgers te gaan bakken of te gaan grillen. Verdeel eerst het gehakt in vieren, maak er een bal van en maak ze plat totdat je hamburgers hebt. Zet tevens de oven op 100c graden, zodat je daar straks de bacon en hamburgers, die klaar zijn warm kunt houden.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 6[/mk_fancy_title]
Tijdens het bakken of grillen van de hamburgers, kun je intussen ook de bacon bruin bakken (en daarna in de oven leggen). Afhankelijk hoe dik de hamburgers zij bak of gril je ze. Ik heb ze in totaal 12 minuten gegrild en iedere 3 minuten omgedraaid. Wanneer je klaar met de bacon bent bak je nog 2 eieren.


[mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#c1d365″ size=”18″ font_weight=”inhert” margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left”]Stap 7[/mk_fancy_title]
Alle stappen zijn nu afgerond, tijd om alles op de sneetjes brood te doen.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus

De kabeljauw gewikkeld in Parmaham met bloemkool en tomatensaus is een heerlijk gezond gerecht. De kabeljauw is een...

Kaasfondue klassiek recept

Met dit Kaasfondue klassiek recept maak jij de vegetariërs gelukkig met de aankomende feestdagen. Laat de vleeseters genieten van hun...