Home Recept type Hoofdgerecht De lekkerste pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken

Pannenkoeken zijn niet mijn favoriete gerecht, maar met kinderen ontkom je er af en toe niet aan. Tuurlijk kun je ook wat anders eten, maar vragen wij hen zelf ook niet om te eten wat ze op hun bord vinden. Met de hulp van de kinderen en de eenvoudige ingrediënten maak je zelf de lekkerste pannenkoeken.

Je hebt echt geen kant-en-klaar pannenkoeken nodig of een pannenkoekenmix om binnen een mum van tijd de pannenkoeken op tafel te hebben staan. Laat vooral de kinderen lekker mee helpen, als ze dat natuurlijk leuk vinden. Ik gebruik voor de pannenkoeken een deel volkoren speltmeel en speltbloem. De verhoudingen kun je eventueel zelf aanpassen, als het maar 300 gram is. Door het gebruik van volkoren (spelt)meel zijn de pannenkoeken gezonder en de kinderen zitten sneller vol, waardoor ze ook minder zoet beleg nodig hebben.

De lekkerste pannenkoeken

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Ontbijt, Lunch, HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep timeminutes
Kook tijdminutes
Calorieënkcal

In dit recept gaan we de lekkerste pannenkoeken maken.

Ingredienten

  • 200 gr Volkoren (spelt)meel

  • 100 gr (spelt)bloem

  • 4 eieren

  • 800ml melk

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 snufje zout

  • Optioneel: 2 eetlepels zonnebloemolie

  • Optioneel: 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanille

Stappen

  • Doe de meel en bloem in een kom met de suiker en het snufje zout. Voeg hierbij de eieren en begin alvast met het mixen. Je zult zien, dat dit erg stroef gaat. Voeg daarom een scheutje melk toe en mix dit weer door elkaar. Voeg af en toe weer een scheutje toe, todat je een gladde mengsel hebt. Door het langzaam toevoegen van de melk en het daarna door elkaar te mixen voorkom je klontjes in het beslag. Wanneer je een gladde mengsel hebt mag al het melk toegevoegd worden en mix dit nog eens goed door elkaar. Voeg daarna nog 2 eetlepels zonnebloemolie en de een theelepel vanille-extract of vanille-zakje toe. Laat het beslag daarna nog een kwartier tot halfuur staan.
  • Tijd om te gaan bakken. Ze zeggen nog wel eens, dat de eerste pannenkoek altijd mislukt, maar dit hoeft helemaal niet. Zorg er alleen voor dat je pan goed warm is en draai daarna het gas net voorbij halverwege. Doe daarna wat olijfolie en een klontje roomboter in de pan en zodra dit helemaal gesmolten is mag de pannenkoeken beslag in de pan. Halverwege keer je hem nog eens om en de eerste is al weer klaar. Herhaal dit totdat het beslag op is. Maak tussendoor de pan schoon met een keukenpapiertje, zodat al het overtollige verbrande boter uit de pan is.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Je huidige balans

Om van start te gaan met afvallen en/of te zorgen voor een gezonder en fitter lichaam zal je eerst de balans moeten opmaken. Wat...

Een echte mannen hamburger

Een echte mannen hamburger zijn 2 grote hamburgers met kaas, bacon, ui, komkommer, augurk, sla en gebakken ei....

Ananas

De ananas is een unieke tropische vrucht die ook uitstekend in Nederland verkrijgbaar is. Het enorm smaakvolle zoetzure vruchtvlees is heerlijk om...