Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere kant de smaak van een chocoladesoufflé maakt het helemaal goed. Iedereen die van chocolade houdt maak je met dit chocoladesoufflé dessert helemaal gelukkig. De kunst van een goede chocoladesoufflé is dat deze aan buitenkant eruit ziet als chocolade cake en dat deze van binnen nog vloeibaar is.
Aangezien de chocolade een hoofdrol speelt in dit dessert is het aan te raden om de beste donkere chocolade te kopen. Dit zal de chocoladesoufflé alleen maar ten goede komen.
vandaag heb ik deze soufflés gemaakt. Horen ze nog vloeibaar te zijn in het midden of heb ik ze niet lang genoeg in de oven gelaten?
Je hebt ze helemaal goed gemaakt. Een soufflé hoort zo. Net als bijvoorbeeld een kaassouffle ;)
Hoi Rob ik ben benieuwd wat het verschil is als de souffles wel of niet in de vriezer hebben gestaan? Welk effect geeft het vriesmoment?
Hallo Hanneke, het voordeel van invriezen is dat het langer duurt voordat de kern ontdooit is. Dit heeft als effect, dat de kern goed vloeibaar blijft in plaats van hard. En dat is wat je wil bereiken met een souffle.