Home Recept type Feestdagen Chocoladesoufflé recept

Chocoladesoufflé recept

Met dit chocoladesoufflé recept heb je een eenvoudig dessert, die er misschien somber uit ziet. Aan de andere kant de smaak van een chocoladesoufflé maakt het helemaal goed. Iedereen die van chocolade houdt maak je met dit chocoladesoufflé dessert helemaal gelukkig. De kunst van een goede chocoladesoufflé is dat deze aan buitenkant eruit ziet als chocolade cake en dat deze van binnen nog vloeibaar is.

Aangezien de chocolade een hoofdrol speelt in dit dessert is het aan te raden om de beste donkere chocolade te kopen. Dit zal de chocoladesoufflé alleen maar ten goede komen.

Chocoladesoufflé recept

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: Dessert, Taart en gebak, NagerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

5

servings
Kook tijd

40

minutes

In dit recept maken we chocoladesoufflé.

Ingredienten

 • 225 gr pure chocolade (de lekkerste die je kunt vinden)

 • 115 gr ongezouten roomboter

 • 70 gr fijne suiker

 • 4 eieren

 • 3 eetlepels bloem

 • Optioneel: Poedersuiker

 • Optioneel: 1 theelepel Citroen rasp

 • Optioneel: Bosbessen of ander fruit (mag ook uit de diepvries komen)

 • Optioneel: Hazelnoten

Stappen

 • De chocola en roomboter moet je au bain marie smelten. Doe dit door een kookpan op het vuur te zetten met een laagje water. Zet daarbovenop een beslag- of mengkom. Breek de 225 gram chocola in stukjes laat dit smelten in de mengkom. Voeg ook de 115 gram roomboter bij de chocola. Roer zo af en toe door de chocola, zodat alles goed kan smelten. Zodra de chocola is gesmolten haal je de beslagkom van de kookpan af.
 • Dan is het tijd om de 4 eieren te kloppen. Breek de eieren één voor één in een apart kommetje en doe ze dan in een beslagkom. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt, maar je kunt ook een handmixer gebruiken. Doe de 70 gram fijne suiker bij de eieren. Klop net zolang totdat het volume van de eieren 4 keer zo groot is geworden.
 • Tijd om de chocolade mengsel te mixen met de eieren. Doe beetje voor beetje het eimengsel bij de chocola. En roer dit rustig door elkaar. Voeg daarna nog 3 eetlepels bloem door het mengsel.
 • Vet vervolgens de ovenbakjes in met wat roomboter. Bebloem vervolgens nog de bakjes. Vul vervolgens de bakjes met de chocolademengsel tot ongeveer 3/4 van het bakje. Dek de bakjes af met wat keukenfolie. Zet vervolgens de chocoladesoufflé bakjes in de vriezer en laat ze daarin minimaal een aantal uur in staan. Optioneel kun je dus ook fruit toevoegen.
 • Verwarm de oven voor op 220ºC graden. Wanneer de oven op temperatuur is mogen de chocoladesoufflé bakjes in de oven voor ongeveer 20 minuten.
 • En nu alleen nog maar genieten van je eigen gemaakte chocoladesoufflé.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

4 REACTIES

 1. vandaag heb ik deze soufflés gemaakt. Horen ze nog vloeibaar te zijn in het midden of heb ik ze niet lang genoeg in de oven gelaten?

  • Hallo Hanneke, het voordeel van invriezen is dat het langer duurt voordat de kern ontdooit is. Dit heeft als effect, dat de kern goed vloeibaar blijft in plaats van hard. En dat is wat je wil bereiken met een souffle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vergeten recepten: ouderwets eten dat lekker en gezond is

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over 'superfood'. Daarmee worden allerlei hippe voedingsmiddelen bedoeld, die heel goed voor de gezondheid zouden zijn vanwege hun hoge...
Wortels

Wortels koken

Het koken van wortels doe je snel en smakelijk in 7 stappen. Wortels hebben van zichzelf een zoete smaak. Daarom wordt het...
Limoen

Limoen

De limoen is een van de bekendste citrusvruchten, een groep waar heel veel verschillende soorten, rassen en...