Chili con carne


Chili con carne, oftewel chili met vlees. Een heerlijk pittig kleurrijk vleesgerecht met gehakt, pepers, kidneybonen, mais, rode uien, paprikatomatensaus en verse koriander. Wij eten dit gerecht met brood wat je heerlijk kan dopen in de pittige tomatensaus.

Met kinderen is dit gerecht ook goed te eten. Gek genoeg zijn kinderen dol op bonen, dus aangevuld met de paprika’s, tomatensaus, mais krijgen ze zo toch weer een gezonde voeding binnen. Zorg er alleen voor dat je de pepers pas aan het einde toevoegt, nadat je voor de kinderen hebt opgeschept. Of gebruik 2 pannen.


Bereidingstijd

25-30 minuten

2-3 personen

Eenvoudig

Ingrediënten

  • 300 gr biologische (runder)gehakt
  • 1 à 2 paprika’s (ik heb delen van de rode, groene en gele paprika gebruikt)
  • 1 grote of 2 kleine rode uien
  • 1 spaanse peper of een andere variant peper
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1 bosje koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 knoflookteentje
  • 1 blikje gepelde tomaten (in stukjes) of verse tomaten
  • 100ml bouillon of fond
  • 1 turks brood of stokbrood

Keukenbenodigdheden

  • Hapjespan of
  • Wok

Stappen

Stap 1

Snij de rode uien in fijne stukjes en de paprika. Bak deze op laag vuur in een hapjespan met wat olijfolie en zout. Bak daarnaast het gehakt in een koekenpan op hoog vuur.


Stap 2

Wanneer de uien en paprika al even hebben gebakken op laag vuur voeg dan de knoflook en paprikapoeder toe (eet je zonder kinderen dan kun je nu de pepers ook toevoegen). Wanneer het gehakt klaar is mag deze ook toegevoegd worden. Voeg dan ook de stukjes tomaten toe en laat dit even koken en voeg dan de bouillon toe.

Stap 3

Wanneer Chili goed genoeg is ingekookt voeg dan de kidneybonen en mais toe. Vervolgens nog wat blaadjes koriander en het gerecht is af. Snij het brood en eet smakelijk. Met kinderen voeg je de pepers pas toe nadat je voor de kinderen hebt opgeschept.

Leave a Comment