Home Ingrediënt Groente Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne, oftewel chili met vlees. Een heerlijk pittig kleurrijk vleesgerecht met gehakt, pepers, kidneybonen, mais, rode uien, paprikatomatensaus en verse koriander. Wij eten dit gerecht met brood wat je heerlijk kan dopen in de pittige tomatensaus.

Met kinderen is dit gerecht ook goed te eten. Gek genoeg zijn kinderen dol op bonen, dus aangevuld met de paprika’s, tomatensaus, mais krijgen ze zo toch weer een gezonde voeding binnen. Zorg er alleen voor dat je de pepers pas aan het einde toevoegt, nadat je voor de kinderen hebt opgeschept. Of gebruik 2 pannen.

Chili con carne

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Servings
servings
Kook tijd

30

minutes

In dit recept maken we Chili con carne.

Ingredienten

  • 300 gr biologische (runder)gehakt

  • 1 à 2 paprika’s (ik heb delen van de rode, groene en gele paprika gebruikt)

  • 1 grote of 2 kleine rode uien

  • 1 spaanse peper of een andere variant peper

  • 1 blikje kidneybonen

  • 1 blikje mais

  • 1 bosje koriander

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 knoflookteentje

  • 1 blikje gepelde tomaten (in stukjes) of verse tomaten

  • 100ml bouillon of fond

  • 1 turks brood of stokbrood

Stappen

  • Snij de rode uien in fijne stukjes en de paprika. Bak deze op laag vuur in een hapjespan met wat olijfolie en zout. Bak daarnaast het gehakt in een koekenpan op hoog vuur.
  • Wanneer de uien en paprika al even hebben gebakken op laag vuur voeg dan de knoflook en paprikapoeder toe (eet je zonder kinderen dan kun je nu de pepers ook toevoegen). Wanneer het gehakt klaar is mag deze ook toegevoegd worden. Voeg dan ook de stukjes tomaten toe en laat dit even koken en voeg dan de bouillon toe.
  • Wanneer Chili goed genoeg is ingekookt voeg dan de kidneybonen en mais toe. Vervolgens nog wat blaadjes koriander en het gerecht is af. Snij het brood en eet smakelijk. Met kinderen voeg je de pepers pas toe nadat je voor de kinderen hebt opgeschept.
  • En klaar is de Chili con carne!
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zalm vissticks zelfgemaakt

Zo lang ik leef bestaan er volgens mij al vissticks. Vis in een krokant jasje, waardoor die...

Een echte mannen hamburger

Een echte mannen hamburger zijn 2 grote hamburgers met kaas, bacon, ui, komkommer, augurk, sla en gebakken...

Review | Fissler Special Asia wokpan

Onlangs mocht ik de Fissler Special Asia wokpan 28cm testen. Aangezien ik sinds enkele jaren geen pan meer gebruik met anti-aanbaklaag, twijfelde ik wel...