Home Keuken Aziatische recepten Broodje Thaise kip en gegrilde groente

Broodje Thaise kip en gegrilde groente

In het weekend vind ik het zo af en toe heerlijk om een broodje te eten. Soms is dit in combinatie met soep en een andere keer is dit weer een lekker broodje hamburger. Of een special broodje zoals een vegetarische Mexicaanse chili-burger of een stokbroodje met kip en gele curry.

Nu is het de beurt aan een broodje Thaise kip en gegrilde groente. Zoals ik hem nu gemaakt heb, is dit een complete maaltijd voor 2 hongerige mensen. Het is een pittig broodje, maar de yoghurt-Sriracha dressing verlicht de pittigheid wel enigszins.

Voor dit broodje Thaise kip nogmaals de grillpan gebruikt, (ik vind dit de laatste tijd weer een leuke pan om te gebruiken), en hierop zowel de kip, als de groente gegrild. Het grillen geeft een beetje het barbecue effect, maar dan zonder rook. En met het grillen ziet het eten er ook nog eens fantastisch uit!

Broodje Thaise kip en gegrilde groente

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Kook tijd

25

minutes

In dit recept gaan we een broodje Thaise kip met gegrilde groente maken.

Ingredienten

  • 200-250 gram kipfilet

  • Zakje of potje Thaise curry

  • Half stukje courgette

  • Halve paprika

  • 1 Ciabatta of dergelijks

  • 3 handen veldsla

  • 1 lente-ui

  • Bosje koriander (of peterselie)

  • Ingrediënten kruidenmix
  • 1,5 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • Peper en zout

  • Ingrediënten dressing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 1,5 eetlepel yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • Sriracha saus (pittige saus)

Stappen

  • Het koken begint bijna altijd met snijden, zo ook met dit recept. We beginnen met het snijden van de kipfilet. Het mogen best grote stukken worden. De bedoeling is om straks een soort van kipsaté te maken. Meng vervolgens de kip met de Thaise curry pasta (ik heb hiervoor een zakje fairtrade Thaise curry gebruikt).
  • Maak vervolgens een kruidenmix voor de groente. En snij dan de groente in plakken. Je kunt de groente eventueel nog bijsnijden na het grillen. Ik bedoel daarmee, dat je een heel plakje courgette grilt en later halveert. Dit scheelt weer met omdraaien op de grillpan. Probeer trouwens ook de paprika zo recht mogelijk te snijden, zodat de paprika volledig de grillpan raakt. Tijdens het snijden kun je de grillpan alvast op het vuur zetten, zodat deze al goed warm is.
  • Nu tijd om te grillen. Zet ook de oven aan op 75º graden om de gegrilde groente warm te houden. Tijdens het grillen kun je alvast de kip aan de saté-stokjes rijgen. Maak intussen ook de salade voor op het broodje, zie hiervoor de volgende stap.
  • Meng in een ruime kom 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel mayonaise, 1,5 eetlepel yoghurt en enkele druppels Sriracha saus. Snij voor de salade nog de lente-ui flinterdun en doe deze bij de veldsla en wat blaadjes koriander. Doe vervolgens alles in de kom met dressing, maar hussel pas op het laatst alles door elkaar.
  • Wanneer alle groente zijn gegrild is het de beurt aan de kip.
  • Nu alle ingrediënten klaar zijn, is het tijd om het broodje te gaan vullen. En klaar is het broodje Thaise kip en gegrilde groente. Tip! Doe de kip met stokjes en al op het broodje, doe dan de andere helft erop en trek dan de stokjes eruit.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham

Het recept Spinazie risotto met asperges gewikkeld in Seranoham is voortgekomen uit wat overgebleven spinazie en al gekochte groene asperges....

Basis tomatensaus recept

Tomatensaus, wie kent het niet. In deze basis uitleg laat ik zien hoe je standaard basis tomatensaus maakt...

Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus

Dit recept Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus met Harissa-saus zag ik onlangs bij Jamie Oliver langs komen in zijn programma...