Broodje Thaise kip en gegrilde groente

In het weekend vind ik het zo af en toe heerlijk om een broodje te eten. Soms is dit in combinatie met soep en een andere keer is dit weer een lekker broodje hamburger. Of een special broodje zoals een vegetarische Mexicaanse chili-burger of  een stokbroodje met kip en gele curry.

Nu is het de beurt aan een broodje Thaise kip en gegrilde groente. Zoals ik hem nu gemaakt heb, is dit een complete maaltijd voor 2 hongerige mensen. Het is een pittig broodje, maar de yoghurt-Sriracha dressing verlicht de pittigheid wel enigszins.

Voor dit broodje Thaise kip nogmaals de grillpan gebruikt (vind dit de laatste tijd weer een leuke pan om te gebruiken 😉 ) en hierop zowel de kip, als de groente gegrild. Het grillen geeft een beetje het barbecue effect, maar dan zonder rook. En met het grillen ziet het eten er ook nog eens fantastisch uit!

Bereidingstijd

20-25 minuten

2 personen

Gemiddeld

Keukenbenodigdheden

  • Grillpan
  • Saté-prikkers (lange)

Ingrediënten Broodje Thaise kip

    • 200-250 gram kipfilet
    • Zakje of potje Thaise curry
    • Half stukje courgette
    • Halve paprika
    • 1 Ciabatta of dergelijks
    • 3 handen veldsla
    • 1 lente-ui
    • Bosje koriander (of peterselie)

Kruidenmix Broodje Thaise kip

  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Peper en zout

Dressing Broodje Thaise kip

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Sriracha saus (pittige saus)

Stappen Broodje Thaise kip en gegrilde groente

Stap 1

Het koken begint bijna altijd met snijden, zo ook met dit recept. We beginnen met het snijden van de kipfilet. Het mogen best grote stukken worden. De bedoeling is om straks een soort van kipsaté te maken. Meng vervolgens de kip met de Thaise curry pasta (ik heb hiervoor een zakje fairtrade Thaise curry gebruikt).

Stap 2

Maak vervolgens een kruidenmix voor de groente. En snij dan de groente in plakken. Je kunt de groente eventueel nog bijsnijden na het grillen. Ik bedoel daarmee, dat je een heel plakje courgette grilt en later halveert. Dit scheelt weer met omdraaien op de grillpan. Probeer trouwens ook de paprika zo recht mogelijk te snijden, zodat de paprika volledig de grillpan raakt.

Tijdens het snijden kun je de grillpan alvast op het vuur zetten, zodat deze al goed warm is.

Stap 3

Nu tijd om te grillen. Zet ook de oven aan op 75º graden om de gegrilde groente warm te houden. Tijdens het grillen kun je alvast de kip aan de saté-stokjes rijgen. Maak intussen ook de salade voor op het broodje, zie hiervoor de volgende stap.

Stap 4

Meng in een ruime kom 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel mayonaise, 1,5 eetlepel yoghurt en enkele druppels Sriracha saus. Snij voor de salade nog de lente-ui flinterdun en doe deze bij de veldsla en wat blaadjes koriander. Doe vervolgens alles in de kom met dressing, maar hussel pas op het laatst alles door elkaar.

Stap 5

Wanneer alle groente zijn gegrild is het de beurt aan de kip.

Stap 6

Nu alle ingrediënten klaar zijn, is het tijd om het broodje te gaan vullen. En klaar is het broodje Thaise kip en gegrilde groente. Tip! Doe de kip met stokjes en al op het broodje, doe dan de andere helft erop en trek dan de stokjes eruit.

Misschien vind je dit ook leuk!

Leave a Comment