Broodje Shoarma met knoflooksaus


Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak wordt in Nederland gebruik gemaakt van varkensvlees. Aangezien dit niet mijn favoriet is maak ik onze broodje Shoarma altijd van kippenvlees.

Ik zal de ingrediëntenlijst van het broodje Shoarma en  de knoflooksaus gescheiden houden. De knoflooksaus kun je namelijk bij meerdere gerechten eten. Voor een recept van eigen gemaakte pita broodjes, kijk hier.


Bereidingstijd

20-25 minuten

4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6-8 pita broodjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerrie
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1 snufje zout
  • 1 rode ui
  • 1 halve krop sla
  • 1 handje verse koriander (optioneel)
  • Knoflooksaus

Ingrediënten knoflooksaus

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • Citroen
  • Snufje zout en zwarte peper

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Stappen

Stap 1

Zorg dat je alle kruiden bij elkaar hebt. Maak de kipfilets schoon oftewel snij de vieze deeltjes weg. Snij vervolgens de kip door de midden (zie de foto voor wat ik bedoel), snij hem daarna in reepje en daarna klein. Doe wat olijfolie bij de kip en meng de kruiden er door heen. Het marineren is klaar en de kip mag in de koelkast. Dit kun je eventueel ook een paar uur van te voren doen, zodat de kruiden goed in de kip zijn getrokken.


Stap 2

Zet de oven alvast aan voor de pita broodjes, kijk op de verpakking hoe hoog de oven moet. Nu de knoflooksaus. Meng alle ingrediënten Grieks yoghurt, mayonaise, knoflookteentjes(gebruik hiervoor een knoflookpers), fijngesneden bosje bieslook (je hebt ongeveer 1 à 2 eetlepels nodig), een beetje citroensap (sap van ongeveer een halve citroen of net iets minder, tussendoor goed proeven) en de zout en peper.

Stap 3

Snij de rode ui en de ijsbergsla.

Stap 4

Doe de broodjes in de oven en bak de kip op hoog vuur tot die mooi bruin is. Je hoeft geen olijfolie in de pan te doen. Deze zit namelijk al over de kip. Wanneer de kip klaar is mag de verse koriander erbij.

Stap 5

Vul een broodje met de kip, sla, rode ui en knoflooksaus en eet smakelijk.

 

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 7 comments
  • Isabel
    Beantwoorden

    Dit uitstekend recept Shoarma met kip, kan voor vegetariërs (zoals ik) vervangen worden door vegetarische shoarma reepjes of door andere vleesvervangers. De rest blijft ongewijzigd. Snel, lekker en gezond!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Goed om te horen, dat het gesmaakt heeft. Voor vegetariërs is er inderdaad altijd een goed alternatief te vinden. Dank je voor het delen van jouw tip.

  • Eefje
    Beantwoorden

    Vandaag de sjawarma gemaakt en de pitabroodjes van spelt. We verder hebben gesmuld :S

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Hoi Eefje, goed om te horen dat het zo gesmaakt heeft.

  • Miranda langenberg
    Beantwoorden

    Echte shoarma wordt gemaakt van lamsvlees en zeker niet van kippenvlees. Veranderd de hele smaak ervan. En knoflooksaus wordt gemaakt met gedroogde peterselie. En dus niet met een bosje verse bieslook. Geef je een recept…Geef dan het juiste recept. Men kan zelf het soort vlees veranderen.

    • Koen
      Beantwoorden

      Wat ben jij een zuurpruim zeg. Er bestaan geen “juiste” recepten. Alle recepten zijn variaties van persoonlijke voorkeuren.

      • Stefan
        Beantwoorden

        Nog een zuurpruim hier: er is geen ‘juist’ recept, maar wel een ‘enigszins oorspronkelijk recept’. En wat zijn ‘vieze stukjes’?

Leave a Comment