Home Recept type Fastfood recepten Broodje Shoarma met knoflooksaus

Broodje Shoarma met knoflooksaus

Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak wordt in Nederland gebruik gemaakt van varkensvlees. Aangezien dit niet mijn favoriet is maak ik onze broodje Shoarma altijd van kippenvlees.

Ik zal de ingrediëntenlijst van het broodje Shoarma en  de knoflooksaus gescheiden houden. De knoflooksaus kun je namelijk bij meerdere gerechten eten. Voor een recept van eigen gemaakte pita broodjes, kijk hier.

Broodje Shoarma met knoflooksaus

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: HoofdgerechtCuisine: ArabischDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

25

minutes

Ingredienten

  • 2 kipfilets

  • 6-8 pita broodjes (zie ook recept voor pita broodjes)

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 2 theelepels kerrie

  • 1/2 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kruidnagel

  • 1 snufje zout

  • 1 rode ui

  • 1 halve krop sla

  • 1 handje verse koriander (optioneel)

  • Knoflooksaus

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 2-3 tenen knoflook

  • 1 bosje bieslook

  • Citroen

  • Snufje zout

  • Snufje zwarte peper

Stappen

  • Zorg dat je alle kruiden bij elkaar hebt. Maak de kipfilets schoon oftewel snij de vieze deeltjes weg. Snij vervolgens de kip door de midden (zie de foto voor wat ik bedoel), snij hem daarna in reepje en daarna klein. Doe wat olijfolie bij de kip en meng de kruiden er door heen. Het marineren is klaar en de kip mag in de koelkast. Dit kun je eventueel ook een paar uur van te voren doen, zodat de kruiden goed in de kip zijn getrokken.
  • Zet de oven alvast aan voor de pita broodjes, kijk op de verpakking hoe hoog de oven moet. Nu de knoflooksaus. Meng alle ingrediënten Grieks yoghurt, mayonaise, knoflookteentjes(gebruik hiervoor een knoflookpers), fijngesneden bosje bieslook (je hebt ongeveer 1 à 2 eetlepels nodig), een beetje citroensap (sap van ongeveer een halve citroen of net iets minder, tussendoor goed proeven) en de zout en peper.
  • Snij de rode ui en de ijsbergsla.
  • Doe de broodjes in de oven en bak de kip op hoog vuur tot die mooi bruin is. Je hoeft geen olijfolie in de pan te doen. Deze zit namelijk al over de kip. Wanneer de kip klaar is mag de verse koriander erbij.
  • Vul een broodje met de kip, sla, rode ui en knoflooksaus en eet smakelijk.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

7 REACTIES

  1. Dit uitstekend recept Shoarma met kip, kan voor vegetariërs (zoals ik) vervangen worden door vegetarische shoarma reepjes of door andere vleesvervangers. De rest blijft ongewijzigd. Snel, lekker en gezond!

    • Goed om te horen, dat het gesmaakt heeft. Voor vegetariërs is er inderdaad altijd een goed alternatief te vinden. Dank je voor het delen van jouw tip.

  2. Echte shoarma wordt gemaakt van lamsvlees en zeker niet van kippenvlees. Veranderd de hele smaak ervan. En knoflooksaus wordt gemaakt met gedroogde peterselie. En dus niet met een bosje verse bieslook. Geef je een recept…Geef dan het juiste recept. Men kan zelf het soort vlees veranderen.

    • Wat ben jij een zuurpruim zeg. Er bestaan geen “juiste” recepten. Alle recepten zijn variaties van persoonlijke voorkeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken

Kerriesaus zelf maken is ontzettend eenvoudig, lekkerder en in een mum van tijd klaar. Ik denk dat...

Broodje Thaise kip en gegrilde groente

In het weekend vind ik het zo af en toe heerlijk om een broodje te eten. Soms is...

Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer is een simpel, maar lekker bijgerecht. En ook niet onbelangrijk, binnen 15 minuten...