Home Recept type Fastfood recepten Broodje Shoarma met knoflooksaus

Broodje Shoarma met knoflooksaus

Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak wordt in Nederland gebruik gemaakt van varkensvlees. Aangezien dit niet mijn favoriet is maak ik onze broodje Shoarma altijd van kippenvlees.

Ik zal de ingrediëntenlijst van het broodje Shoarma en  de knoflooksaus gescheiden houden. De knoflooksaus kun je namelijk bij meerdere gerechten eten. Voor een recept van eigen gemaakte pita broodjes, kijk hier.

Broodje Shoarma met knoflooksaus

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: ArabischDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Kook tijd

25

minutes

Ingredienten

  • 2 kipfilets

  • 6-8 pita broodjes (zie ook recept voor pita broodjes)

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 2 theelepels kerrie

  • 1/2 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kruidnagel

  • 1 snufje zout

  • 1 rode ui

  • 1 halve krop sla

  • 1 handje verse koriander (optioneel)

  • Knoflooksaus

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 2-3 tenen knoflook

  • 1 bosje bieslook

  • Citroen

  • Snufje zout

  • Snufje zwarte peper

Stappen

  • Zorg dat je alle kruiden bij elkaar hebt. Maak de kipfilets schoon oftewel snij de vieze deeltjes weg. Snij vervolgens de kip door de midden (zie de foto voor wat ik bedoel), snij hem daarna in reepje en daarna klein. Doe wat olijfolie bij de kip en meng de kruiden er door heen. Het marineren is klaar en de kip mag in de koelkast. Dit kun je eventueel ook een paar uur van te voren doen, zodat de kruiden goed in de kip zijn getrokken.
  • Zet de oven alvast aan voor de pita broodjes, kijk op de verpakking hoe hoog de oven moet. Nu de knoflooksaus. Meng alle ingrediënten Grieks yoghurt, mayonaise, knoflookteentjes(gebruik hiervoor een knoflookpers), fijngesneden bosje bieslook (je hebt ongeveer 1 à 2 eetlepels nodig), een beetje citroensap (sap van ongeveer een halve citroen of net iets minder, tussendoor goed proeven) en de zout en peper.
  • Snij de rode ui en de ijsbergsla.
  • Doe de broodjes in de oven en bak de kip op hoog vuur tot die mooi bruin is. Je hoeft geen olijfolie in de pan te doen. Deze zit namelijk al over de kip. Wanneer de kip klaar is mag de verse koriander erbij.
  • Vul een broodje met de kip, sla, rode ui en knoflooksaus en eet smakelijk.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

8 REACTIES

  1. Dit uitstekend recept Shoarma met kip, kan voor vegetariërs (zoals ik) vervangen worden door vegetarische shoarma reepjes of door andere vleesvervangers. De rest blijft ongewijzigd. Snel, lekker en gezond!

    • Goed om te horen, dat het gesmaakt heeft. Voor vegetariërs is er inderdaad altijd een goed alternatief te vinden. Dank je voor het delen van jouw tip.

  2. Echte shoarma wordt gemaakt van lamsvlees en zeker niet van kippenvlees. Veranderd de hele smaak ervan. En knoflooksaus wordt gemaakt met gedroogde peterselie. En dus niet met een bosje verse bieslook. Geef je een recept…Geef dan het juiste recept. Men kan zelf het soort vlees veranderen.

    • Wat ben jij een zuurpruim zeg. Er bestaan geen “juiste” recepten. Alle recepten zijn variaties van persoonlijke voorkeuren.

      • Nog een zuurpruim hier: er is geen ‘juist’ recept, maar wel een ‘enigszins oorspronkelijk recept’. En wat zijn ‘vieze stukjes’?

    • Inderdaad, zo’n culinair recept mag niet verpest worden haha! We hebben dit recpet meerdere keren gemaakt en het is een prima recept. Knoflooksaus wordt overigens vaak met verse bieslook en/of peterselie gemaakt en juist niet met gedroogde kruiden uit een potje.

      Algemeen gezien kun je uitgaan van het volgende: wil je kruiden ter garnering gebruiken, kies je voor verse kruiden en specerijen, wil je een gerecht inhoudelijke smaken geven, dan gebruik je gedroogde kruiden en specerijen. Als je gedroogde kruiden en specerijen NIET meekookt, zullen ze weinig echte smaak afgeven.

      Waar is de link naar het “enigszins oorspronkelijke recept”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Kaasfondue klassiek recept

Met dit Kaasfondue klassiek recept maak jij de vegetariërs gelukkig met de aankomende feestdagen. Laat de vleeseters genieten van hun...

Tagliatelle all’aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no met asperges en spruiten

Tagliatelle all'aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no voor velen beter bekend met spaghetti. De reden waarvoor ik voor Tagliatelle heb...
Limoen

Limoen

De limoen is een van de bekendste citrusvruchten, een groep waar heel veel verschillende soorten, rassen en...