Een broodje Shoarma gemaakt van kippenvlees en eigen gemaakte knoflooksaus. Traditioneel wordt een broodje Shoarma gemaakt van lamsvlees, maar vaak wordt in Nederland gebruik gemaakt van varkensvlees. Aangezien dit niet mijn favoriet is maak ik onze broodje Shoarma altijd van kippenvlees.
Ik zal de ingrediëntenlijst van het broodje Shoarma en de knoflooksaus gescheiden houden. De knoflooksaus kun je namelijk bij meerdere gerechten eten. Voor een recept van eigen gemaakte pita broodjes, kijk hier.
Dit uitstekend recept Shoarma met kip, kan voor vegetariërs (zoals ik) vervangen worden door vegetarische shoarma reepjes of door andere vleesvervangers. De rest blijft ongewijzigd. Snel, lekker en gezond!
Goed om te horen, dat het gesmaakt heeft. Voor vegetariërs is er inderdaad altijd een goed alternatief te vinden. Dank je voor het delen van jouw tip.
Vandaag de sjawarma gemaakt en de pitabroodjes van spelt. We verder hebben gesmuld :S
Hoi Eefje, goed om te horen dat het zo gesmaakt heeft.
Echte shoarma wordt gemaakt van lamsvlees en zeker niet van kippenvlees. Veranderd de hele smaak ervan. En knoflooksaus wordt gemaakt met gedroogde peterselie. En dus niet met een bosje verse bieslook. Geef je een recept…Geef dan het juiste recept. Men kan zelf het soort vlees veranderen.
Wat ben jij een zuurpruim zeg. Er bestaan geen “juiste” recepten. Alle recepten zijn variaties van persoonlijke voorkeuren.
Nog een zuurpruim hier: er is geen ‘juist’ recept, maar wel een ‘enigszins oorspronkelijk recept’. En wat zijn ‘vieze stukjes’?
Inderdaad, zo’n culinair recept mag niet verpest worden haha! We hebben dit recpet meerdere keren gemaakt en het is een prima recept. Knoflooksaus wordt overigens vaak met verse bieslook en/of peterselie gemaakt en juist niet met gedroogde kruiden uit een potje.
Algemeen gezien kun je uitgaan van het volgende: wil je kruiden ter garnering gebruiken, kies je voor verse kruiden en specerijen, wil je een gerecht inhoudelijke smaken geven, dan gebruik je gedroogde kruiden en specerijen. Als je gedroogde kruiden en specerijen NIET meekookt, zullen ze weinig echte smaak afgeven.
Waar is de link naar het “enigszins oorspronkelijke recept”?