Home Groente Broccoli Broccoli koken

Broccoli koken

Broccoli is een super gezonde groente en bovendien ook erg smaakvol. Maar hoe moet je broccoli bereiden? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je broccoli moet koken.

In dit artikel krijg je antwoord op de vragen zoals: hoe kook je broccoli? Hoe lang moet broccoli koken zodat de broccoli lekker beetgaar is? Moet je de broccoli snijden voordat je het gaat koken of kook je de hele stronk in een keer?

Hoe lang moet broccoli koken?

Wil je alleen weten hoe lang je broccoli moet koken? Dan heb je hier direct het antwoord: 4 tot 5 minuten om de broccoli beetgaar te koken. Wil je meer informatie hoe je broccoli heerlijk kunt bereiden? Lees dan het onderstaande stappenplan.

Broccoli koken

4 from 2 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes

In 5 stappen leer jij hoe je broccoli moet koken.

Ingredienten

  • 1 stronk broccoli

  • 1 snufje zout

Stappen

  • Vul de pan met water en doe een snufje zout in de pan. Breng daarna het water aan de kook.
  • Spoel de broccoli schoon in een vergiet.
  • Snijd de stronk van de broccoli af en snijd alles in kleine roosjes.
  • Optioneel: De stronk van de broccoli is heel goed eetbaar. Wil je de stronk ook opeten, dan kan je het beste de stronk schillen en blokjes snijden. Gooi de stronkjes 1 minuut eerder in het kokende water, zodat ze goed graag kunnen worden.
  • Voeg de broccoli roosjes toe aan het kokende water en kook de broccoli voor ongeveer 4 tot 5 minuten.

    Tip: Je kunt controleren of de broccoli gaar is door met een vork in een dikker stuk van de broccoli te prikken. Als dit lukt zonder moeite, dan is de broccoli perfect beetgaar.
  • Is de broccoli beetgaar? Giet de broccoli dan af en spoel de broccoli daarna af met koud water. Als je dit niet doet dan blijft de broccoli namelijk doorkoken en wordt het slap.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Vette vis

Top 5 gezonde vette vis

Wil jij ‘zo gezond als een vis’ leven? Deze uitdrukking bestaat niet voor niets. Zorg er dan ook voor dat vis wekelijks op je...

Quiche met snijbiet en gele courgette

Deze vegetarische hartige taart een quiche met snijbiet en gele courgette aten wij als lunch. Natuurlijk is de quiche ook...

Hoe bak je biefstuk of entrecote

Hoe bak je biefstuk of entrecote? ik laat door middel van foto’s zien hoe je biefstuk of entrecote...