Home Groente Boerenkool Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

Recept voor Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen. Een echte soep voor in de winter, die je weer bovenop een griepje kan helpen. Want wintergroente, zoals boerenkool, zijn supergezond voor je. Je zou veel van de wintergroente zelfs tot superfood kunnen bestempelen. Wanneer je een beetje grieperig bent, eet dan dit recept.

Voorheen hield ik helemaal niet van boerenkool, maar mijn waardering voor deze groente is zeker wel gestegen. De bittere smaak van boerenkool is ook lang niet meer zoals vroeger. Dus is de boerenkool steeds vaker welkom in mijn eten.

Boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, VoorgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Gemiddeld
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

In dit recept maken we een boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen.

Ingredienten

  • 100 gr Boerenkool

  • 2 winterpenen

  • 1 sjalot (of gele ui)

  • 1 prei

  • 150 gr witte bonen

  • 1 rookworst

  • 1 ltr groente-bouillon

Stappen

  • Snij de rookworst in halve maantjes en bak deze even aan in de pan. Zodra ze beginnen te kleuren, mogen de stukjes rookworst uit de pan gehaald worden. Snij tussendoor het sjalotje en prei zie de stap hieronder.
  • Snipper het sjalotje. Snij de prei in lengte doormidden en daarna in halve maantjes. Doe de ui en prei in dezelfde pan, als waar je de rookworst hebt aangebakken, met een lepel olie en beetje zout. Zorg tevens, dat de bouillon ook klaar staat.
  • Snij daarna de winterpenen. Schil hem eerst of maak hem schoon en snij de winterpeen ook in de lengte door en daarna in halve maantjes. Voeg daarna de stukjes winterpeen toe aan de boerenkoolsoep in wording.
  • Voeg daarna de bouillon toe, de knoflookteentjes en de stukjes rookworst.
  • Dan nog de boerenkool. Spoel deze eerst even af. Snij de bladeren van de dikke stengels af. Houdt vervolgens de bladeren bijeen en snij het dan fijn. Wanneer je het vanaf meerdere kanten vervolgens snijdt, is het blad klein genoeg. (Kijk hier voor een uitgebreide uitleg hoe je het snelst boerenkool snijdt)
  • Kook de boerenkoolblaadjes zo’n 5-10 minuten mee met de soep en voeg aan het einde de witte bonen toe.
  • En de boerenkoolsoep met rookworst en witte bonen is klaar om gegeten te worden.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Review | BK New Vintage braadpan

Al enige tijd staat een braad- of stoofpan op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook superblij dat ik van BK een gietijzeren braadpan mocht...

Aziatische groenteburger

De hamburger, de fastfood icoon aller tijde, toch? Wanneer je aan fastfood denkt, dan komt de hamburger...

Maaltijdsalade met kip

Heel veel makkelijker en sneller krijg je niet een gezond gerecht op tafel. Hoewel als je de...