Home Groente Boerenkool Boerenkool maken, maar dan net even anders

Boerenkool maken, maar dan net even anders

Zelf boerenkool maken, maar dan net even anders. Boerenkool is een echt winters gerecht, die meestal gegeten wordt als stamppot gerecht met rookworst. Zelf houd ik niet van eten verwerken tot een stampot, dus vandaar een andere versie. De rookworst heb ik er natuurlijk wel bijgedaan.

Naast de boerenkool met rookworst heb ik tevens het recept aardappels uit de oven erbij gemaakt. Wanneer deze er ook bij doet begin dan met de aardappels, want die duren het langst.

Boerenkool maken, maar dan net even anders

0 from 0 votes
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

20

minutes

In dit recept boerenkool maken, maar dan op een andere manier dan gebruikelijk.

Ingredienten

 • 2 rookworsten

 • 1 zak boerenkool

 • 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn

 • 1 teentje knoflook

 • 4 plakjes rauwe ham (bijv. Schwarzwalderham)

 • 1 glas witte wijn of bouillon

 • Aardappels uit de oven (zie hier voor het recept)

Stappen

 • Zet een pan met water op het vuur en zodra het water warm is doe dan de rookworst erin. Deze moet ongeveer 15-20 minuten in hete water liggen. Let op! Het water moet niet koken. In deze tijd kun je mooi de rest van de stappen afronden.
 • Haal de blaadjes van de tijmtakjes eraf. Het makkelijkst gaat het door de takjes tussen je handen te wrijven of ga met je nagels langs de takjes. Haal daarna de blaadjes van de rozemarijn af en snij deze fijn. Snij tevens de plakken rauwe ham in stukken en de knoflook in kleine stukjes.
 • Was eventueel de boerenkool. Zet 5 minuten voor de eindtijd van de rookworst een hapjespan op het vuur of een andere pan waarop een deksel kan. Doe wat olijfolie in pan en doe er vervolgens de ham in. Wanneer deze even gebakken hebben mag de knoflook, rozemarijn en de tijm erbij. Doe daarna de boerenkool in de pan, zet het vuur laag en doe er een wijnglas witte wijn of bouillon bij en doe vervolgens de deksel op de pan en laat dit 2-3 minuten staan. Haal daarna de deksel van de pan een roer even door.
 • Serveer de boerenkool met de rookworst en eventueel de aardappels uit de oven of gekookte aardappels.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Quiche met snijbiet en gele courgette

Deze vegetarische hartige taart een quiche met snijbiet en gele courgette aten wij als lunch. Natuurlijk is de quiche ook...

Tomatensoep met gehaktballetjes

Deze tomatensoep met gehaktballetjes is geen soep uit zakje of pakje, maar een eigen gemaakte soep met behulp...