Ontdek hoe je bloemkool kunt koken in een aantal eenvoudige stappen. Bloemkool is al sinds jaar en dag een bekende wintergroente op het menu in Nederland. Maar je kunt deze groente eigenlijk het hele jaar door eten. Het bijzondere van de bloemkool is dat je de groente op heel veel verschillende manieren kunt bereiden, met diverse kruiden. Hierdoor is het een groente die bij heel veel gerechten past. Het is bovendien een koolsoort die net als broccoli heel veel essentiële voedingsstoffen voor je lichaam bevat. Zo zit de bloemkool boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Hoe kook je deze smaakmaker en vitaminebom nu?
Hoe lang moet je bloemkool koken?
Bloemkool kook je in 8 tot 10 minuten gaar. Het ligt er een beetje aan hoe gaar je de bloemkool wilt. Wil je de bloemkool met een beetje een bite kun je 8 minuten aanhouden. Tip: Je weet of de bloemkool gaar is, als je een roosje met een vork makkelijk in tweeën kan verdelen. Of je kunt natuurlijk even proeven of de bloemkool naar jouw idee goed smaakt.