Home Groente Bloemkool Bloemkool koken

Bloemkool koken

Ontdek hoe je bloemkool kunt koken in een aantal eenvoudige stappen. Bloemkool is al sinds jaar en dag een bekende wintergroente op het menu in Nederland. Maar je kunt deze groente eigenlijk het hele jaar door eten. Het bijzondere van de bloemkool is dat je de groente op heel veel verschillende manieren kunt bereiden, met diverse kruiden. Hierdoor is het een groente die bij heel veel gerechten past. Het is bovendien een koolsoort die net als broccoli heel veel essentiële voedingsstoffen voor je lichaam bevat. Zo zit de bloemkool boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Hoe kook je deze smaakmaker en vitaminebom nu?

Hoe lang moet je bloemkool koken?

Bloemkool kook je in 8 tot 10 minuten gaar. Het ligt er een beetje aan hoe gaar je de bloemkool wilt. Wil je de bloemkool met een beetje een bite kun je 8 minuten aanhouden. Tip: Je weet of de bloemkool gaar is, als je een roosje met een vork makkelijk in tweeën kan verdelen. Of je kunt natuurlijk even proeven of de bloemkool naar jouw idee goed smaakt.

Bloemkool koken

4 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: Hoofdgerecht, BijgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

8

minutes

In dit recept leer je hoe je bloemkool kookt.

Ingredienten

  • Een bloemkoolstronk (2 tot 3 volwassenen als bijgerecht)

  • Snufje zout

Stappen

  • Verwijder de stronk met groene bladeren van de bloemkool.
  • Hak de bloemkool in kleinere roosjes. Tip: Wil je dat je de bloemkool echt snel gekookt en zacht wordt, dan moet je de stukken tot fijne roosjes hakken. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller de bloemkool gaar is en zacht. Als je de stukken grof houdt, dan kun je de bloemkool beetgaar bereiden.
  • Doe de bloemkool in een pan met voldoende water zodat de bloemkool net onder water ligt.
  • Voeg een snufje zout toe voor de smaak.
  • Zet de pan op middelgroot vuur. Wanneer het water kookt, de bloemkool 8 tot 10 minuten laten doorkoken.
  • Giet het water af. De bloemkool is klaar om geserveerd te worden.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Frans boerenbrood van speltmeel

Alleen al als je er naar kijkt krijg je honger. Gelukkig kun je met dit recept Frans boerenbrood...

Een simpele dressing van citroensap en olie

De titel een simpele dressing van citroensap en olie verklapt meteen al de inhoud van de dressing. Met wat zout en peper is,...

Zelfgemaakte Aioli

Zelfgemaakte sauzen zijn vrijwel altijd lekkerder dan een kant-en-klaar variant. En zelfgemaakte sauzen zijn ook nog eens gezonder! Bij...