Home Groente Gemengde sla Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten

Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten

Zo lekker om af en toe een lekkere biefstuk te eten met een zelfgemaakte pepersaus. Natuurlijk kan er dan geen zelfgemaakte frieten ontbreken en om het compleet te maken een lekker salade. In dit geval met meirapen, walnoten en fetakaas en natuurlijk een dressing.

Wanneer je alles klaar moet maken reken dan op ongeveer 45 tot 60 minuten. Heb je bijvoorbeeld gasten te eten dan kun je natuurlijk alvast het één en ander voorbereiden.

Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten

4 from 1 vote
Recipe by Rob Rollenberg Course: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

Personen
Cooking time

1

hour 

In dit recept maken we biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten

Ingredienten

 • Zelfgemaakte pepersaus, zie recept hier

 • Yoghurt dressing, zie recept hier

 • Zelfgemaakte friet, zie recept hier (75 tot 100gram per persoon)

 • 2 biologische stukken biefstuk

 • Gemengde salade

 • 2 à 3 meirapen

 • 1 handje walnoten

 • 1 pakje feta kaas

Stappen

 • Een biefstuk bakken kan nog best wel een lastig zijn. Het is vaak lastig te timen, want de dikte van het vlees bepaald namelijk ook het één en ander. Toch aantal tips voor een perfecte biefstuk of lees hier hoe je een biefstuk bakt. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit vlees koopt. Is die dan een keer doorbakken dan is dat niet eens zo heel erg:

  1. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voor het bakken
  2. Na het bakken laat het vlees dan 10 minuten rusten in wat aluminiumfolie
  3. Bak het vlees op hoog vuur, zodat de buitenkant mooi dicht schroeit
  4. Hou ongeveer 1,5 minuut voor rare aan, 2 minuten voor medium en 3 minuten voor doorbakken, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe dik het vlees is
  5. Een andere manier om te weten hoe ver het vlees al is, is door te voelen. Wanneer je met je wijsvinger op de muis van je hand drukt dan voelt en vervolgens het vlees voelt dan is dit gelijk rare. Met je middelvinger is dit gelijk aan medium en met je ringvinger is dit gelijk aan medium/doorbakken en met je pink is dit gelijk aan doorbakken. Natuurlijk vlees dan wel aan beide kanten zijn gebakken.
 • Zorg ervoor dat de frieten al een keer zijn gefrituurd, de salade dressing al klaar staat en natuurlijk ook de pepersaus. Zet ook alvast de frituurpan aan voor de frieten.
 • Zet vervolgens een koekenpan op het vuur en laat hem alvast warm worden. Bestrooi vervolgens de biefstuk aan beide kanten met peper en zout. Doe wat olijfolie en roomboter in de pan en zodra de belletjes van de roomboter zijn verdwenen doe je de biefstuk in de pan en bak je deze aan beide kanten, zoals jij hem graag wilt (rare, medium of doorbakken). Laat daarna het vlees 10 minuten rusten.
 • Nu hebben we tijd om aan de salade te werken. Gelukkig is het een heel makkelijk salade. Maak de meiknollen schoon onder wat koud water en schil eventuele bruin stukjes weg. Maak vervolgens dunne plakken met een dunschiller of keukenmachine. Snijden kan natuurlijk ook, maar dan is het we erg lastig om ze heel dun te krijgen. Aangezien je ze rauw eet is toch wel aan de raden om zo heel dun te snijden. Meng vervolgens de salade met meirapen, verkruimel ook de walnoten boven de salade en breekde feta kaas in kleinere stukken. Denk ook eraan om de frieten te frituren.
 • Dan zijn wel al weer klaar. Leg alles op het bord, waarbij de salade het grootste gedeelte van de plaats op het bord inneemt.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Chili con carne

Chili con carne, oftewel chili met vlees. Een heerlijk pittig kleurrijk vleesgerecht met gehakt, pepers, kidneybonen, mais, rode...

Top 5 gezonde vette vis

Wil jij ‘zo gezond als een vis’ leven? Deze uitdrukking bestaat niet voor niets. Zorg er dan ook voor dat vis wekelijks op je...

Pasta met bloemkool, witte bonen en bieflappen

Pasta, bloemkool, witte bonen en bieflappen ... Voeg het samen en je hebt een heerlijk, voedzaam en gezond...