Beebox lanceert tomatensaus onder eigen label


Beebox lanceert in samenwerking met soepproducent Kleinstesoepfabriek en tomatenteler Ron van Dijk een tomatensaus onder eigen label.

Sinds de start van beebox wordt al nauw samengewerkt met Ron van Dijk als vaste leverancier van diverse soorten biologische groenten. De Kleinstesoepfabriek staat bekend om zijn verantwoorde en pure productiemethodes. Al lange tijd lag de wens bij inkoper Thomas Zeegers voor een eigen beebox tomatensaus. Thomas: “In Ron van Dijk en de Kleinstesoepfabriek vonden we de ideale partners om dit project te verwezenlijken”.

In Schalkwijk teelt Ron van Dijk, in duurzame kassen, allerlei biologische groenten zoals paprika’s, diverse soorten tomaten, aubergines en rode pepers. Aan het einde van het tomatenseizoen kreeg inkoper Thomas te horen dat er nog veel tomaten in voorraad waren die Ron niet verkocht kreeg vanwege de handel uit Spanje die op dat moment weer optrok. Beebox zag kans om de overgebleven tomaten te redden van hun ondergang door deze te verwerken tot een tomatensaus. Ron van Dijk: “Als teler ben ik trots op mijn producten en daarom heel blij dat op deze manier alle oogst een goede bestemming krijgt”.


De Kleinstesoepfabriek is aan de slag gegaan met de vraag van beebox om een volledig Nederlandse biologische saus te produceren. Dit is vrij exceptioneel, vrijwel alle sauzen op de markt worden geproduceerd met deels buitenlandse ingrediënten. Het resultaat is een unieke Nederlandse biologische tomatensaus die als basis zal gaan dienen voor allerlei gerechten uit de beebox. Met de lancering van deze saus komt beebox weer een stapje dichterbij het herstellen van de balans in de Nederlandse voedselketen.


Leave a Comment