Home Voeding Informatief Beebox - beter eten, beter leven - ook in Alkmaar en omgeving

Beebox – beter eten, beter leven – ook in Alkmaar en omgeving

Beebox – beter eten, beter leven. Dat klinkt al meteen goed, toch? Wie wil er nou niet beter eten en daardoor beter leven. En met beebox is dit ook mogelijk. Wekelijks krijg je een box thuisbezorgd met (h)eerlijke, biologische, Nederlandse en gezonde producten van het seizoen. Uit ervaring weet ik dat de combinatie van een drukke baan, gezin en sport soms kan leiden tot onbewuste aankopen. Zonder al te veel na te denken, kopen we datgeen wat in de schappen ligt in die ene winkel.

Tijdens mijn eigen zoektocht naar de beste producten kwam ik telkens in de knel met de tijd. Om de juiste ingrediënten te verzamelen moest ik gewoon tijd vrij maken om langs de boerderij te gaan, de viswinkel en de natuurwinkel. Tot ik erachter kwam, dat beebox mijn vraag naar biologische en gezonde ingrediënten kon beantwoorden door iedere week langs te komen met een box vol seizoensproducten. Wow, dit wilde ik ook graag thuis bezorgd krijgen!

In mijn regio Alkmaar was er helaas nog geen bezorging. Mijn verlangen om als eigen ondernemer aan de slag te gaan werd aangewakkerd. Zo kon ik mijn passie voor voeding combineren met het ondernemerschap. Daarnaast werd ik geraakt door de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en natuurlijk de vele voordelen die verder aan de box kleven.

Het gemak

Misschien is het gemak wel de grootste aantrekkingskracht van dit soort maaltijdenboxen. Met beebox hoef je niet na te denken wat je gaat eten, je hoeft bij beebox niet na te denken of de producten goed geteeld of geproduceerd worden en je hoeft er de deur niet voor uit. Het is alleen nog niet kant-en-klaar, je zult dus wel zelf in de keuken moeten staan om te koken. Ach, oefening baart kunst.

De boeren

Door een nauwe samenwerking met de Nederlandse boeren en producenten ontstaat ook weer iets moois. Door hen te ondersteunen en niet alleen om kwantiteit te vragen, maar juist om kwaliteit te vragen krijgen we mooie en smaakvolle producten. Bij ons zijn ook kromme komkommers en appels met een vergroeiing welkom, als ze maar lekker zijn. En met diverse gekleurde wortels, aardappels of bietjes zie je weer eens bijzondere producten.

Er wordt geteeld met seizoensgebonden producten, dus net als vroeger hebben we tijden van overvloed en tijden van schaarste. Lees hierin niet een minder gevulde box, maar minder variëteit.

Ook niet geheel onbelangrijk. De boeren krijgen voor hun inzet ook een eerlijke prijs voor hun producten en toch betaal je als klant niet meer. Dit komt doordat er minder schakels zitten tussen de boer en de klant.

Beebox draagt bij aan je gezondheid

De recepten van beebox sluiten aan bij een goede en gezonde levensstijl. Volop onbespoten en verse groente, die wat mij betreft bovenaan staan, als basis voor een gezonde voedingspatroon. Verder zitten er niet teveel koolhydraat-rijke producten in de box. In de koolhydraatarme box zelfs helemaal niet. Oftewel lekker eten, maar ook zeker gezond.

Ook voor kinderen

Groente en kinderen gaan niet altijd even goed samen. Althans dat vinden veel kinderen. Toch is het heel belangrijk, dat kinderen voldoende vitamine en mineralen binnen krijgen. Mijn ervaring met mijn kinderen is, dat ze de groente uit de beebox echt lekkerder vinden. Daar ben ik dan ook heel blij om, ze proeven meer en ze eten ook meer groente. En het pure fruitsap en fruit, wat in sommige boxen zit, is ook altijd zo op.

Laat je kinderen zo af en toe ook meehelpen in de keuken, dit helpt hen ook om meer te gaan proeven. Oh ja en groente zijn natuurlijk ook gewoon leuk!

Een maaltijdenbox, ook iets voor jou?

Of je nu houdt van de beste ingrediënten, het gemak van thuisbezorging, biologische ingrediënten, seizoensproducten of als je 3x in de week niet wil na denken wat je moet eten dan is de maaltijdenbox van beebox het antwoord. En dat de boeren dan ook nog eens een eerlijke prijs krijgen voor hun inspanningen en jij als afnemer een scherpe prijs betaalt voor de box is dan ook nog eens mooi meegenomen.

Neem gerust eens een kijkje op de website van beebox om de verschillende boxen te bekijken en probeer het gewoon eens uit.

Heb je nog vragen, stel ze dan hieronder of raadpleeg jouw ondernemer uit de regio. In mijn regio Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk sta ik voor jullie klaar.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Een simpele dressing van citroensap en olie

De titel een simpele dressing van citroensap en olie verklapt meteen al de inhoud van de dressing. Met wat zout en peper is,...

Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet uit de oven is een gezonde variant van aardappel frieten. Het is niet hetzelfde, maar...

Mijn ervaringen na 1700km hardlopen

Sinds ik gestart ben met hardlopen begin augustus 2012 zijn er inmiddels 1700+ km verstreken. Wat het hardlopen met mij gedaan heeft, lees je hier....