Home Keuken Aziatische recepten Aziatische groentesoep met kip

Aziatische groentesoep met kip

Deze Aziatische groentesoep met kip hebben wij afgelopen week gegeten. En aangezien het een leuk recept is, boordevol met groente. Wilde ik jullie deze soep niet onthouden. Vandaar dat ik het recept hier met jullie deel.

Met de groente paksoi, shii-take en taugé klinkt het al direct Aziatisch, is het niet? Maar ook de witte kool zit in de soep. Deze kolen worden veelal verwerkt tot zuurkool, maar ze zijn ook goed toepasbaar in diverse recepten. En bovendien is de witte kool een topgroente om je vitamine C gehalte weer te verhogen. Er zit maar liefst 10x keer zoveel vitamine C in, dan in appels. Maar goed, met soep heb je eigenlijk altijd een gezonde maaltijd. Mits je deze zelf maakt, natuurlijk!

Aziatische groentesoep met kip

0 from 0 votes
Recipe by Rob RollenbergCourse: Hoofdgerecht, Voorgerecht, LunchCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

In dit recept maken we een Aziatische groentesoep met kip.

Ingredienten

  • 1 Paksoi

  • 1/2 witte kool

  • 1 gele ui

  • 100 gram Shii-take

  • 100 gram taugé

  • 200 gram kippendij of -filet

  • 1 bosje koriander of 50 gram koriandersaus

  • 1 tot 1,5 liter kippenbouillon

  • 1 knoflookteentje

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels (sesam)olie

Stappen

  • Zet een pan op het vuur met de bouillon. Denk erom, dat je een grote pan gebruikt, want er komen nog veel groente bij. Snij de halve witte kool nogmaals in tweeën en verwijder dan de harde kern. Snij daarna de witte kool in hele dunne plakken. Doe dan de witte kool stukken in de bouillon.
  • Snij daarna het wit van de paksoi ook in plakjes van een halve centimeter breed. Doe de witte stukjes paksoi ook bij de bouillon. Gooi het groene van de paksoi niet weg, want deze heb je nog nodig voor de soep. Je kunt deze wel alvast fijn snijden.
  • Snipper de gele ui, snij het knoflookteentje fijn en snij de shii-take alvast in stukjes. Snij ook de kip in reepjes.
  • Bak daarna de kip in wat (sesam)olie op hoog vuur. En zet het vuur laag na een minuut of 2-3. Doe dan de ui, fijngesneden knoflookteentje en de shii-take erbij. Bak deze heel even mee en voeg dan de kerrie, gemberpoeder, koriandersaus en de 3 eetlepels soja erbij. Wanneer je verse koriander gebruikt, doe deze dan op het laatst bij de soep. De steeltjes kun je wel toevoegen in de koekenpan.
  • Doe daarna de gebakken kip en shii-take in de pan met bouillon. Doe het groen van de paksoi en taugé erbij en dan is de Aziatische groentesoep met kip gereed om gegeten te worden.
Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Of je nu houdt...

Gebakken aardappelblokjes

Vroeger had ik met voorverpakte krieltjes, aardappelschijfjes of aardappelblokjes, dat ze maar niet gaar werden na het...

Salade met kip in mosterdjasje

De salade met kip in mosterdjasje is een maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook maken als...