Zo rond september is het echt appeltijd. Je ziet ook her en der in het land appelplukdagen, waarbij je met een kleine bijdrage een grote hoeveelheid appels van de bomen kunt halen. Een leuke activiteit om met kinderen te doen. En wanneer je dan met enkele kilo’s appels thuiskomt, is het leuk om appelmoes zelf te maken. Het is eenvoudig te doen en vele malen lekkerder.
Toen ik gisteren wilde beginnen met het maken van de appelmoes stond mijn oudste dochter meteen te trappelen om mee te helpen. En dat is natuurlijk alleen maar leuk, zo’n hulpje in de keuken.
Moet er suiker toegevoegd worden aan een appelmoes recept? Nee, dat hoeft niet. Appels hebben van zichzelf natuurlijk ook al suiker in zich. Alleen voor de smaak kan suiker een goede toevoeging zijn. Echter dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf. In dit recept gebruikte ik wat zuurdere appels, waarbij de suiker het meer in balans bracht. Gebruik je zoetere appels of een combinatie van zoete en zure appels, dan is de toevoeging van suiker zeker niet belangrijk.
Wauw, dit is nog simpeler dan ik dacht! :D
Dit ga ik eens proberen :P
Je kunt er ook nog na het pureren wat blokjes appel doorheen doen (dan nog even koken om die blokjes zacht te maken) dan heb je appel compote.