Home Sporten Apps App review: Get running (Couch to 5K)

App review: Get running (Couch to 5K)

Wanneer je wil gaan beginnen met hardlopen is gestaag opbouwen het belangrijkste wat er is. Met interval training krijg je snelst resultaat. Dit kun je doen met behulp van een stopwatch en een beginners hardloopschema of als je een iPhone of Android toestel heb door middel van de app Get Running (Couch to 5k). De laatste methode is het aller makkelijkst. Je hoeft nergens aan de denken. De app geeft aan wanneer je moet beginnen met hardlopen en wanneer je weer moet gaan wandelen. In 9 weken tijd zit je op het niveau om 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Vraag je je af of dit bij jou ook mogelijk is? Ja, ik weet zeker dat dit jou ook gaat lukken.

Get running 2 Get running 3 Get running 4 Get running 5 Get running 6 Get running 7 Get running 8

Nu de app. Hij is heel eenvoudig. Je download hem op je iPhone of Android toestel en je kunt meteen aan de slag. Je begint bij week 1 (wat logisch is) en je werkt het hele programma af tot aan week 9. Je hoeft niets in te stellen. Eventueel kun je de app delen met meerdere personen, wanneer je maar 1 toestel in huis hebt.

Bij iedere loop begin je altijd met 5 minuten wandelen en daarna begint de eerste run. In het begin zul je meer wandelen dan hardlopen, maar in de loop van der tijd wordt dit natuurlijk anders. De rustige opbouw helpt je om je doel te bereiken. Na de laatste keer hardlopen wandel je nog 5 minuten door om af te koelen. Blijf de warming up en cooling down ook doen nadat je het programma hebt voltooid. Dit voorkomt blessures.

Get running 10 Get running 11 Get running 15 Get running 16 Get running 17

Wanneer je het programma hebt voltooid dan kun je zelf de opbouw regelen of je kunt natuurlijk bij de 30 minuten blijven. Blijf het in ieder geval rustig aan doen. Bouw dit bijvoorbeeld iedere week uit met 3 of 5 minuten extra.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Mexicaanse soep met Tortilla chips

De Mexicaanse soep met Tortilla chips is een pittige tomatensoep met verschillende bonen en groente. Op smaak gebracht...

Sla schoonmaken, snijden en bewaren

Sla, bij de één geliefd en de ander gruwelt ervan. Ik kan wel zeggen, dat ik dol ben op alle soorten sla. Met een mooie...
Limoen

Limoen

De limoen is een van de bekendste citrusvruchten, een groep waar heel veel verschillende soorten, rassen en...