Home Recept type Bijgerecht Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven

Dit recept aardappels uit de oven is heel gemakkelijk, maar ook heel lekker. Ook al heb je geen ervaring in de keuken dan kun je dit heel gemakkelijk maken. Het moeilijkste van het recept is het snijden, maar het hoeft ook allemaal niet perfect. Aan de slag dan maar.

Aardappels uit de oven

5 from 1 vote
Recipe by Rob RollenbergCourse: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Kook tijd

5

minutes

In dit recept maken we aardappels uit de oven.

Ingredienten

  • 6-8 aardappels

  • Paar takjes tijm en rozemarijn

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnzaadjes

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 snufje zout

Stappen

  • Zet de oven aan op 220c graden. Haal de blaadjes van de tijmtakjes eraf. Het makkelijkst gaat het door de takjes tussen je handen te wrijven of ga met je nagels langs de takjes. Haal daarna de blaadjes van de rozemarijn af en snij deze fijn. Doe vervolgens deze kruiden en een theelepel paprikapoeder, een theelepel kerriepoeder en een theelepel komijn in een ovenschaal met ongeveer 3 eetlepels olijfolie.
  • Was daarna de aardappels goed en snij ze vervolgens doormidden. De grotere aardappels snij je in de lengte in vieren, de kleinere in drieën. Doe ze in de ovenschaal en doe hier tevens 2-3 teentjes niet ontvelde knoflookteentjes bij en hussel alles goed door elkaar.
  • Doe vervolgens de schaal in de oven en hussel ze iedere 10-15 minuten door elkaar. Na 30 minuten kijk je of ze al gaar zijn. Zo niet kijk dan na 10 minuten nog eens. Wanneer de aardappels gaar zijn strooi wat zout eroverheen.

Vind je dit recept leuk?

Volg @10xgezonder op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Romige paddenstoelensoep

Dit weekend stonden de paddenstoelen bij ons op het menu. Vrijdags een paddenstoelen risotto en zondagmiddag een romige...

Boekrecensie: Larousse Brood

Het Larousse brood boek staat al een tijdje in mijn boekenkast. Oh ja, en komt er ook regelmatig uit hoor! Zoals de titel al...
Koolhydraten, wat is het?

Koolhydraten, wat zijn het?

Help, er zitten koolhydraten in mijn eten is iets wat we de laatste tijd steeds vaker horen. Voorheen stonden de vetten vooral in het kwaad...