Home Uncategorized 5 voedingsstoffen waar je je energieker van gaat voelen

5 voedingsstoffen waar je je energieker van gaat voelen

Ben jij eigenlijk altijd moe, en houdt dit je tegen om je dag optimaal te gebruiken? Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar het is zeker ook mogelijk dat je voeding er een rol in speelt. Voeding heeft namelijk een zeer voorname invloed op je gezondheid en de hoeveelheid energie die je dagelijks hebt. Eet je bijvoorbeeld veel simpele koolhydraten en suikerrijke producten die je maar kort energie geven, dan kom je daar de dag niet mee door. Daarom geven we je een aantal tips voor wat je wél kunt eten om je energieker te voelen.

Meer magnesium

Een tekort aan magnesium kan ertoe leiden dat je je vermoeid voelt. De meeste mensen komen niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium. Je lichaam is niet in staat om zelf magnesium aan te maken, dus je moet het wel volledig uit voeding halen. Voeding waar veel magnesium in zit is ​vlees, amandelen en cashewnoten, groente en met name spinazie, zwarte bonen en pindakaas.

Meer ijzer

Ook een tekort aan ijzer kan zorgen voor vermoeidheid en een flauw gevoel. En ook dit tekort kan opgelost worden door de juiste voeding tot je te nemen. Voedsel dat rijk is aan ijzer is bijvoorbeeld biefstuk, varkenshaas, ​zeevruchten, groene groentes, (vooral witte) bonen, donkere chocolade en zaden.

Vitamine B

Vitamine B is een vitamine die belangrijk is voor je lichaam, omdat het verantwoordelijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine B zorgt onder andere voor vermoeidheid. Vitamine B zit enkel in dierlijk producten zoals eieren, zuivel, vette vis en (varkens)vlees. Daarom kampen veel veganisten met een gebrek aan vitamine B. Zij slikken het vaak bij in de vorm van een supplement.

Afbeelding met persoon, tafel, binnen, bord

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vitamine D

Vitamine D is ook een vitamine die een belangrijke rol speelt binnen het lichaam. Het is nodig om de spieren gezond te houden, zoals de arm- en beenspieren en de hartspier. Als je er tekort aan vitamine D hebt, kun je je onder andere vaak moe voelen. In tegenstelling tot vitamine B, kan je lichaam kan vitamine D wél zelf aanmaken, maar daarvoor heeft het wel zonlicht nodig. Bij een gebrek aan zonlicht kun je je vitamine D aanvullen met voeding die van nature Vitamine D bevat, zoals vette vis, zalm en makreel, vlees en eieren.

Eiwitten

Het lichaam heeft meer werk aan het verteren van eiwitten dan het geval is met koolhydraten. Hierdoor zorgt een maaltijd met veel eiwitten er ook voor dat je langer voldaan bent en langer energie hebt. Daarom is het verstandig om bij je ontbijt veel eiwitten binnen te proberen te krijgen. Dat kan met behulp van kwark, skyr, ei en amandelen. Andere zaken die veel eiwit bevatten zijn kipfilet, quinoa en tonijn.

Mannen die desondanks merken dat ze vermoeid blijven, kunnen ook te maken hebben met een tekort aan testosteron. Zij zouden Androgel kunnen gebruiken om dit tegen te gaan.

Rob Rollenberg
Rob Rollenberg heeft een fascinatie voor voeding en gezond eten, maar heeft dit niet zijn hele leven gehad. Sterker nog vroeger was hij een slechte eter, maar in de loop van de tijd is dit wel anders geworden. Rob hoopt dat hij mensen geïnspireerd kan raken om te kiezen voor duurzame, gezonde en biologische voeding, maar vooral voor zelfgemaakte lekkere recepten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Posts

Introductie in afvallen

Dat we moeten afvallen horen we al genoeg om ons heen. Er zijn veel televisieprogramma's en artikelen in tijdschriften die dit aankaarten. Ook de...

Review | Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954

6
Onlangs mocht ik deze Philips Avance Collection Keukenmachine HR7954 testen van Philips. Hoe cool is dat! Toen ik de keukenmachine op de website van...
Rode kool

Rode kool koken

Rode kool kun je koken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Want rode kool zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Naast anti-oxidanten...