Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus is natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar variant uit de supermarkt. Of je nu houdt van een zoetere pindasaus of een pittige pindasaus, wanneer je het zelf maakt kun je hem helemaal aanpassen naar jou smaak.

Dit is mijn variant.

Bereidingstijd

15 minuten

2-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 kleine of halve ui
  • 1 bosje koriander (je hebt ongeveer een eetlepel van de steeltjes nodig en wat blaadjes)
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels paprikapoeder

Ingrediënten

  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 rode peper (naar smaak toevoegen, dus niet helemaal)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel bloem

Keukenbenodigdheden

  • Niets speciaal

Stappen

Stap 1

Snij de ui heel fijn en fruit hem daarna met wat olijfolie in een pannetje. Snij intussen de knoflook fijn, de steeltjes van de koriander en wat rode peper. Afhankelijk hoe pittig je de saus wilt voeg je de rode peper toe. Doe deze ingrediënten in de pan, wanneer de ui glazig is.

pindasaus 1 pindasaus 2 pindasaus 3 pindasaus 4 pindasaus 5 pindasaus 6 pindasaus 8 pindasaus 9 pindasaus 10 pindasaus 11 pindasaus 12 pindasaus 13 pindasaus 14 pindasaus 15 pindasaus 16 pindasaus 17

Stap 2

Wanneer bovenstaande even in de pan heeft gezeten mag de Sojasaus toegevoegd worden en alle kruiden. Tevens mag de eetlepel bloem erbij. Roer dit goed door.

pindasaus 18 pindasaus 19 pindasaus 20 pindasaus 21 pindasaus 22

Stap 3

Nu mag de pindakaas erin met de ketchup en de Ketjap Manis. Roer dit goed door elkaar.

pindasaus 23 pindasaus 24 pindasaus 25

Stap 4

Voeg de melk in scheutjes toe en na een minuut of 10 is de pindasaus klaar.

pindasaus 26 pindasaus 27 pindasaus 28 pindasaus 29 pindasaus 31

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie