Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is zo eenvoudig. Deze klassieke witte saus wordt bij ons veel gecombineerd met groente, zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast is de bechamelsaus te vinden, als basis voor diverse Franse en Italiaanse sauzen. En het wordt als toplaag gebruikt voor een lasagne Bolognese. Het is zeker de moeite waard om ook eens kaas toe te voegen, je krijgt zo een heerlijk kaassausje.

Je kunt het natuurlijk uit een pakje kopen, maar dat is zonde. De handelingen zijn echt heel eenvoudig, de meeste ingrediënten heb je al in huis, het duurt niet langer en je hebt dan geen onnodige toevoegingen in je eten.

Wat heb je nodig voor een bechamelsaus?

  • 25 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Snuf zout en peper
  • Optioneel: nootmuskaat

Hoe maak je een bechamelsaus?

Maak allereerst een roux door de boter te verhitten in een pan. Zodra de boter is gesmolten, mag de bloem toegevoegd worden. Meng dit allemaal goed door elkaar.

Doe dan scheutje voor scheutje de melk erbij en wacht telkens tot de saus in dikte is toegenomen. Breng op de saus op smaak met peper, zout en optioneel met nootmuskaat.

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie