Zalm uit de oven

Een stukje vis mag niet ontbreken in een gezonde voedingspatroon. Vooral een vette vis zoals de zalm heeft veel nuttige voedingsstoffen. Vind je het lastig om vis te bereiden? Probeer dan eens deze zalm uit de oven. Deze kan echt iedereen maken zonder het te laten mislukken.

Ondanks dat de bereiding eenvoudig is krijg je met de zalm uit de oven een smaakvol gerecht, die je kunt eten bij wat groente en aardappeltjes. Ook voor kinderen is het recept goed te eten. Doe alleen niet de citroensap over de zalm heen, want dan krijg je zure gezichten.

Bereidingstijd

30 minuten

2 personen

Eenvoudig

Ingrediënten

  • Zalm (100-150 gram per persoon)
  • Enkele takken dille
  • 1 à 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1/2 of 1 citroen
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een goede snuf zout en peper

Keukenbenodigdheden

  • Ovenschotel

Stappen zalm uit de oven

Stap 1

Haal 20 minuten van te voren de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºc graden. Doe in een ovenschaal 1 eetlepel olijfolie. Haal daarna de zalm door de olie heen totdat de hele zalm bedekt is met een laagje olijfolie. Strooi daarna de zout, peper, paprikapoeder, komijnzaadjes en 1 handje fijngesneden dille over de zalm. Daarna haal je de zalm door de kruiden heen, zodat de hele zalm bedekt is met een laagje kruiden. Snij daarna de citroen in partjes en verwijder meteen de zaadjes. Doe de partjes in de ovenschaal. Een halve citroen is voldoende voor 2 personen. Gebruik een hele citroen voor 4 personen. Leg 2 knoflookteentjes ongeschild in de ovenschaal. Wanneer de oven op temperatuur is mag de ovenschaal in de oven voor 18 à 20 minuten.

Stap 2

Zodra de zalm gaar is heeft deze een mooie bruine korst. Eet vervolgens het stukje zalm met de zacht geworden knoflookteentje en doe nog wat citroensap van de partjes over de zalm.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 12 comments
  • Linda
    Beantwoorden

    Heel lekker recept zeker voor herhaling vaatbaar!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Hi Linda, leuk om te horen!

    • Linda Consen
      Beantwoorden

      Ga het vandaag uitproberen, reactie volgt

  • Maaike
    Beantwoorden

    Ik vind dit recept ook geweldig, ik hou helemaal niet van vis maar op deze manier heerlijk!!!

  • Richard
    Beantwoorden

    Heel erg lekker.

  • Cornelieke
    Beantwoorden

    Super lekker en makkelijk. Heerlijke manier om zalm te eten!

  • Irene
    Beantwoorden

    Ik las in het volkskrant magazine 23/07/2016 pag 7 dat als je ovengercht gaartboven de 180 , ook in d oven. Er een kamkerverwekkende stof vrijkomt. Graag uw reactie

  • cheffie
    Beantwoorden

    Makkelik én lekker! Wat wil ik nog meer?!

  • Hans
    Beantwoorden

    Al meerdere malen gemaakt, zoals ook vandaag weer. heerlijk !!!!!!!!

  • Heidi Van Espen
    Beantwoorden

    Had dit recept al lang bewaard maar nog nooit gemaakt,…..wat een juweeltje is dit. Hartelijk bedankt! Dit gaat nog vele malen bereid worden!

  • Hans
    Beantwoorden

    Voor de zoveelste bereid en dit zal nog vele malen gebeuren.

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Wat leuk om te horen, Hans!

Geef een reactie