Zelfgemaakte Tortilla wraps

Voorheen kochten we altijd de kant-en-klaar Tortilla wraps, maar nu ik een recept heb gevonden om ze zelf te maken ben ik meteen om. Het is veel lekkerder dan de kant-en-klaar versie. Meestal besef je dit pas wanneer je de verse variant hebt geproefd.

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om ze te maken, dus ik zou zeggen probeer het eens uit.

Bereidingstijd

25-35 minuten

3-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 250gr (spelt)bloem (250gr kant-en-klaar zelfrijzend bakmeel)
  • 8gr bakpoeder (niet nodig als je kant-en-klaar bakmeel gebruikt)
  • 150gr lauw water
  • 50gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 snufje zout

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan

Stappen

Stap 1

Zorg ervoor dat de roomboter om kamertemperatuur is en meng deze vervolgens met de bloem en de bakpoeder. Zout mag ook toegevoegd worden. Meng dit in zijn geheel goed door elkaar, totdat een kruimelig substantie hebt. Doe dan het water erbij en meng dit alles goed door elkaar. Strooi vervolgens bloem op je keukenblad en kneed met wat bloem de deeg door elkaar. Verdeel daarna het deeg in balletjes van 30-35 gram. Leg daarna een theedoek over de deegballetjes en laat dit 10-15 minuten liggen.

Stap 2

Na 10-15 minuten wordt het tijd om de deegbolletjes plat te gaan rollen met een deegroller. Zorg voor voldoende bloem op de keukenblad en doe ook telkens wat bloem over de Tortilla wraps anders blijft die plakken aan de deegroller. De Tortilla wraps zullen waarschijnlijk niet perfect rond zijn, zoals je ze in de winkel koopt, maar dat maakt niets uit voor de smaak.

Stap 3

Zet nadat je er één hebt gemaakt en koekenpan met anti-aanbak op hoog vuur. Laat de pan goed heet worden! Doe de net gemaakte wrap in de koekenpan zonder boter of olijfolie. Binnen een paar seconden zijn ze gaar dus let goed op. Wanneer je bubbels aan de bovenkant ziet kunnen ze omgedraaid worden. Check even of de onderkant mooie bruine vlekjes heeft. Maak tussendoor de pan schoon met een droge theedoek en zorg ervoor dat de pan goed heet blijft. Tussendoor rol je telkens nieuwe wraps. In het begin is dit best lastig, want het bakken van de wraps gaat erg snel. Eventueel kun je ze ook eerst allemaal uitrollen en met wat bloem er tussen op elkaar leggen. Dan kun je je helemaal concentreren op het bakken.

Stap 4

Let wel op, wanneer je ze éénmaal gemaakt hebt je niet zo gauw meer de kant-en-klaar versie wil.

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 41 comments
  • Anita
    Beantwoorden

    Ga het komend weekend uitproberen!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Beste Anita,

      En zijn de wraps gelukt? Het gaat heel snel hè!

      Met vriendelijke groet,

      Rob Rollenberg

  • Elke
    Beantwoorden

    Heel lekker en makkelijk!
    Moet je ze bakken en dan in de diepvries? En dan gewoon ontdooien en opwarmen in de microgolf?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ik heb ze zelf nog nooit ingevroren. Ik heb de tortilla’s wel eens een dag bewaard in de koelkast en ze toen in de oven op 80c graden opgewarmd. In de vriezer moet natuurlijk ook wel lukken.

  • Jessica
    Beantwoorden

    Bedankt voor het recept! Ik heb gisteren de wraps gemaakt, echter ze waren na het (kort) bakken heel erg droog. Tevens konden we de wraps haast niet oprollen omdat ze heel snel braken. Enig idee wat ik verkeerd gedaan kan hebben?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Beste Jessica,

      Het hard worden is waarschijnlijk toch gekomen door het te lang bakken. Ik heb dat ook gehad met de eerste paar wraps. Pan moet op een hoog vuur staan en de wraps moet er echt maar een paar seconden in. Zodra je de eerste bubbel ziet moet je ze eigenlijk al omdraaien en een paar seconden later moet je ze weer uit de pan halen.

      Helaas moet je met dit recept echt even oefenen voor je het goed onder de knie hebt, omdat het gewoon heel erg snel gaat.

      Ik hoop voor je dat het de volgende keer wel lukt.

  • Nico Woudwijk
    Beantwoorden

    Heerlijke tortilla taart gemaakt van je recept!!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Leuk om te horen en een goed idee! Zal binnenkort ook eens een tortilla taart maken.

  • Debby Janne
    Beantwoorden

    Als je mooie ronde wilt kun je na het uitrollen de deegroller, met een deksel van een pan de vorm eruit drukken!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Goede tip, dank je wel.

  • Debby Janne
    Beantwoorden

    Ook lekker op z’n Noors. Gebruik de helft aardappelpuree en de helft bloem. Pas evt de verhouding aan tot je een mooi deeg hebt. Lefse heten ze. Ik maak er zelf zalm wraps van, van gerookte zalm.
    Smeer room/kruidenkaas op de Lefse, beleggen met de zalm en sla, komkommer, tomaat, ui en paar kappertjes. Om je vingers bij op te eten!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Leuk recept, zeker waard om eens te proberen.

  • Melanie
    Beantwoorden

    Ja hoor ……. Ik heb ze net gemaakt en ze zijn HEERLIJK !! Goeie duidelijke uitleg ook en ik zal dit recept nog vele malen maken vrees ik zelf 🙂 bedankt

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Dank je wel en fijn dat het zo gesmaakt heeft.

  • jo
    Beantwoorden

    Heb t gister uitgeprobeerd, ze waren inderdaad lekker, maar waarom blijven ze na het bakken onoprolbaar? Ik heb er maar pizzas van gemaakt (niet verkeerd ook :))

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Beste Jo, sorry voor de late reactie. Ik ben bang dat ze dan toch te lang hebben gebakken. Ik had dat de eerste keer ook. Ik bak ze nu op hoog vuur en zo kort mogelijk.

    • Jip
      Beantwoorden

      Is dit hoe je pizza maakt trouwens. Was de korst ook hard genoeg

  • kitty
    Beantwoorden

    Geen probleem. Lekker makkelijk en ook nog eens erg lekker!! Voor mij ook geen tortillas uit de supermarkt meer. 🙂

  • aziatischRoos
    Beantwoorden

    ziet er heerlijk uit, helaas mag ik geen gist, en eet ik alleen zuurdesem brood, kan je dit ook met zuurdesem maken en wat is de verhouding van ingrediënten ? ik denk dat het een andere recept is dan broodbakken. kan je me hier een recept van geven?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ik gebruik geen gist, maar zelfrijzend bakmeel. Ik heb de wraps nooit gemaakt met zuurdesem, dus ik kan daar geen goed antwoord op geven. Je kunt het een keer proberen door 50 gram zuurdesem aan het recept toe te voegen. Afhankelijk van het resultaat kun je iets meer of minder gebruiken. Een sterke pluspunt voor de zelfrijzend bakmeel is de rijs tijdens het bakken. Ik denk niet dat je hetzelfde resultaat behaald met gist of zuurdesem.

  • Karin.
    Beantwoorden

    Net gemaakt, de eerste mislukte de rest zijn super. Ik gebruik wel la crusset pannen om te bakken, zou het kunnen dat deze heter worden als een gewone anti aanbak pan?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Mooi dat ze gelukt zijn. Inderdaad de pan kan verschil uitmaken.

  • Bets
    Beantwoorden

    Deze wraps zijn geweldig lekker!

  • joos
    Beantwoorden

    Roomboter? Hier hoort olijfolie in, dan worden ze ook niet droog. En geen zelfrijzend bakmeel maar maismeel of normale bloem!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Zoals wel vaker zijn er meerdere varianten mogelijk om de wraps te maken. Dank je wel voor de tip.

    • Ireen
      Beantwoorden

      Hoeveel olijfolie doe je er dan in? Ik zocht er eentje zonder roomboter:)

      • stephanie
        Beantwoorden

        Hier ben ik ook benieuwd naar!

  • Nathalie
    Beantwoorden

    Oh wat ben ik BLIJ dat ik dit even ‘gegoogled’ heb! Ik ga morgen meteen proberen/oefenen. Superbedankt!

  • jenn
    Beantwoorden

    Wij eten altijd maar 3 wraps per keer en gooien uiteindelijk de helft van die supermarkt wraps weg.. als ik minder wil maken, kan ik dan alle ingrediënten gewoon halveren?

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ja, dat kan zeker.

  • hilda
    Beantwoorden

    Hallo,
    denk je dat je dit ook kunt maken met volkoren meel (aangezien dat gezonder is dan bloem ) en met wijnsteen poeder?
    groetjes, hilda

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Ja hoor, met mail kun je het ook maken. Alleen moet je wel zorgen iets meer water. Je kunt ook een deel meel en een deel bloem gebruiken om te kijken hoe dat uitpakt.

  • Albertina
    Beantwoorden

    Ik heb ze gisteren samen met mijn dochter gemaakt. Lekker en gezellig! Deze gaan we absoluut vaker maken, maar dan maak ik ze wat groter. Bedankt voor het recept!

  • Marloes van de Ven
    Beantwoorden

    Vandaag het recept gemaakt alleen wel de helft. Erg lekker en simpel! Van mijn partner mag ik zo voortaan altijd zo maken 🙂

  • Hede Natuurlijk Fijn
    Beantwoorden

    ik was opzoek om te zoeken hoe ik mijn wrap zou gaan vullen en kwam je recept tegen om zelf de wraps te maken. daar ik ook veel andere deegwaar maak was ik verbaast waarom ik nog nooit wraps heb gemaakt. gelijk de keuken in gedoken en aan de slag gegaan. Ook bij mij waren ze iets te hard dus vandaag gaan we in de herhaling en bakken we ik ze korter. Maar lekker waren ze toch ondanks dat ze wat te krokant waren. nu eerst van mijn eigen gebakken appeltaart genieten. 🙂

  • Riëtte
    Beantwoorden

    Laatst al eens maistortilla’s gemaakt, maar die waren erg droog en braken stuk. Ik heb nu door dat ik de pan niet warm genoeg had en de tortilla’s er te lang in. Vandaag spelttortilla’s volgens jouw recept, en ze waren lekker! Ik vind het alleen wel lastig om ze mooi dun te krijgen. Ze zijn vrij elastisch en in de pan ‘krimpen’ ze weer in elkaar… Ik had niet al het water er in, is dat de oplossing?

  • Donald
    Beantwoorden

    Als je wraps over hebt gewoon invriezen

pingbacks / trackbacks

Geef een reactie