Risotto met bloemkool en knapperige Parmaham

Gemakkelijk te maken, een eenvoud aan ingrediënten en lekker. Zo zou ik dit recept risotto met bloemkool en knapperige Parmaham wel willen omschrijven. En ik word altijd blij van een bord met romige risotto. En de combinatie van bloemkool en kaas is ook al een gouden combinatie. Tezamen krijg je een top maaltijd, die ook gemakkelijk in kindermondjes gaat.

Misschien het enige nadeel van risotto is de bereidingstijd, maar ja een risotto kun je nu eenmaal niet sneller maken. Dus neem er de tijd voor!

Om de knapperige Parmaham stukjes te maken, is het handig om een blender te hebben. Maar je kunt het ook met je handen in stukjes breken. Of het heel fijn snijden.

Bloemkool

Risotto met bloemkool en knapperige Parmaham

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:05
Kook tijd: 00:40
Totale tijd: 00:55

Opbrengst: Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram risotto rijst
  • 1/2 bloemkool of 1 kleine bloemkool
  • 100 gram Parmaham
  • 1 gele ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 100ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 lepel roomboter
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Zout & peper

Keukenbenodigdheden

  • Hapjespan of koekenpan
  • Blender
  • Bakpapier
  • Oven

      Stappen

    1. Snipper een gele ui. En fruit deze vervolgens in wat olie in de pan op een laag vuurtje.
    2. Verwarm de oven op 175ºC. Zorg ervoor dat je de bouillon klaar hebt staan. Doe de risotto ook bij de ui na een minuutje. En roer af en toe even in de pan, zodat het niet aanbakt.
    3. Snij intussen de bloemkool fijn. Haal hiervoor eerst de bladeren van de bloemkool. Snij dan de kern eruit. En snij de bloemkool daarna in plakken. En nu kun je gemakkelijk de bloemkool verder fijn snijden.
    4. Doe een teentje knoflook bij de risotto. Geperst of fijn gesneden. En doe daarna ook de witte wijn erbij. Laat dit heel even inkoken.
    5. Doe dan de bloemkool bij de risotto. En doe er een soeplepel bouillon bij. Aangezien de pan goed gevuld is, zou ik een deksel op de pan doen. Hierdoor blijft het vocht wat langer in de pan hangen, zodat de bloemkool gemakkelijker gaart. Herhaal het toevoegen van de soeplepel bouillon net zo lang, totdat de risotto bijna gaar is. Dit is ongeveer net zo lang, totdat de bouillon op is.
    6. Tussendoor maak je de stukjes Parmaham. Leg hiervoor de plakken Parmaham op wat bakpapier voor 8-10 minuten in de oven. Zodra de plakken krokant zijn haal je ze uit de oven. Vermaal de plakken vervolgens in een blender.
    7. Rasp intussen ook de Parmezaanse kaas.
    8. Wanneer de risotto bijna gaar is. Maar dan ook echt bijna, dan mag de kaas en de eetlepel roomboter toegevoegd worden. Roer het nog even door elkaar. Tijd om de risotto met bloemkool op te scheppen. Strooi vervolgens over de risotto de knapperige Parmaham.Risotto met bloemkool en knapperige Parmaham

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie