Pittige kip met broccoli

Hou van je van de Hollandse nasi en van pittig eten dan is deze pittige kip met broccoli echt voor jou. Eenvoudig te maken ook op een doordeweekse dag en de kinderen kunnen dit ook eten, wanneer je de rode peper pas toevoegt nadat je voor de kinderen hebt opgeschept.

De groente die ik erbij heb zitten kun je ook gemakkelijk aanpassen in bijvoorbeeld Hollandse sperziebonen of een combinatie van kool, prei en taugé.

Bereidingstijd

20-25 minuten

2-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 à 3 stuks biologische kipfilet
  • 300 gram (pandan) rijst
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 3 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml halfvolle of 0% vet melk

Ingrediënten

  • 1 scheutje natuurazijn (Zorgt ervoor dat de kip niet te droog wordt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde gember
  • 2 theelepels kurkurma (Zorgt ervoor dat de rijst en broccoli een mooi geel/groene kleur krijgt )
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
  • 1 bosje Koriander

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan

Stappen

Stap 1

De eerste stap graag een paar uur van te voren doen. Eventueel de dag ervoor al. Snijd de kip in blokjes. Snijd de rode peper, 1 teentje knoflook, halve ui en 1/3 van het bosje koriander. Als je met kinderen eet snijd dan de peper apart en voeg dit pas aan het einde van het gerecht toe. Meng bovenstaande met elkaar en doe de olijfolie, ketjap, gember en eventueel de natuurazijn allemaal bij elkaar.

Pittige kip met broccoli Pittige kip met broccoli 1 Pittige kip met broccoli 2 Pittige kip met broccoli 3 Pittige kip met broccoli 3a Pittige kip met broccoli 7

Stap 2

Zet alvast een pan met water op, gooi hierin een snufje zout en de Kurkurma.

Pittige kip met broccoli 4a

Stap 3

Voor de pindasaus snijd de andere helft van de ui heel fijn en een goed eetlepel met fijn gesneden koriander steeltjes. Doe dit alles in een steelpannetje met en klein beetje olijfolie en zet het op de kleinste pit. Wanneer de ui er glazig uitziet na ongeveer 5 à 10 minuten voeg dan eerst een fijngesneden teentje knoflook toe en daarna de eetlepel bloem en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de ketchup en jetjap manis toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de melk en de pindakaas toe en laat dit rustig dik worden. Proef de pindasaus en voeg eventueel nog wat koriander blaadjes toe, een beetje ketjap of een klein beetje van de rode peper.

Pittige kip met broccoli 4b Pittige kip met broccoli 5 Pittige kip met broccoli 6 Pittige kip met broccoli 8 Pittige kip met broccoli 9 Pittige kip met broccoli 10 Pittige kip met broccoli 11 Pittige kip met broccoli 12 Pittige kip met broccoli 13 Pittige kip met broccoli 13a

Stap 4

Als het water kookt gooi de rijst erin en zet de timer op 10 minuten. Gooi na 5 minuten de broccoli erin en laat dit nog 5 minuten doorkoken. Giet de rijst en brocolli af en laat het geheel nog minimaal 10 minuten in in de pan zitten.

Pittige kip met broccoli 14 Pittige kip met broccoli 15 Pittige kip met broccoli 16 Pittige kip met broccoli 16a Pittige kip met broccoli 25

Stap 5

Doe de kip in een hete pan zonder olie of boter en bak dit in ongeveer 3 à minuten gaar. Als je met je spatel makkelijk door de kip gaat is die gaar.

Pittige kip met broccoli 17

Stap 6

Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is de rijst met de brocolli op één bord te leggen, daarover heen de kip en vervolgens de pindasaus. Gooi om het nog wat mooier te maken de overgebleven koriander blaadjes en eventueel de gebakken uitjes erbij.

Pittige kip met broccoli 20 Pittige kip met broccoli 19 Pittige kip met broccoli 18

 

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 2 comments
  • inge
    Beantwoorden

    Ik heb gisteren heerlijk gegeten dankzij jouw recept en uitleg. Ik ga zeker nog meer recepten uitproberen. Ik kan wel koken maar ben nog geen topkok, maar dankzij de goede uitleg hebben we gesmuld.

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Inge, top om te horen dat het zo gesmaakt heeft.

Geef een reactie