Mexicaanse Chili-burger

De Mexicaanse Chili-burger is zoals de naam al doet vermoeden een pittige burger met Mexicaanse invloeden. Oh ja en de burger is ook nog vegetarisch. Gemaakt van kidneybonen, kikkererwten, tuinbonen en limabonen (andere varianten van bonen zijn natuurlijk ook welkom), een rode peper (voor het pittige deel) en diverse kruiden.

Door de combinatie van bovenstaande ingrediënten krijg je een smaakvolle burger waarbij je bijna vergeet, dat je geen vlees eet. Voor het maken heb je wel een keukenmachine nodig of een staafmixer. Nou succes met het maken en eet smakelijk voor later.

Bereidingstijd

25 minuten

2-4 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 6 hamburgerbroodjes
  • 150 gr limabonen
  • 150 gr kidneybonen
  • 150 gr kikkererwten
  • 150 gr (diepvries) tuinbonen
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadjes

Ingrediënten

  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 ui
  • Paar blaadjes sla
  • 1 tomaat
  • Chilisaus (voor over de burgers)
  • (Griekse) yoghurt gemengd met mayonaise (half-om-half)

Keukenbenodigdheden

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Stappen

Stap 1

Doe de limabonen, kidneybonen, kikkererwten en tuinbonen in een keukenmachine. Doe tevens de rode peper in de keukenmachine en een handje koriander, waaronder de steeltjes. Doe er tevens de kruiden in. Doe de keukenmachine aan. Het is niet erg als er nog wat stukken in zitten, die een beetje heel zijn. Het hoeft dus geen hele gladde substantie te zijn. Zet daarna de bonenmengsel minimaal een half uur in de koelkast, zodat die kan opstijven.

Mexicaanse Chili-burger 1 Mexicaanse Chili-burger 2 Mexicaanse Chili-burger 3 Mexicaanse Chili-burger 4 Mexicaanse Chili-burger 5 Mexicaanse Chili-burger 6 Mexicaanse Chili-burger 7

Stap 2

Na een half uur wachten kunnen we beginnen met het vormen van de burgers. Verdeel hiervoor de bonenmengsel in 6 gelijke delen en draai daarvan zes stevige ballen. En druk ze daarna plat, zodat ze een hamburger vorm krijgen. Zorg er daarna voor dat ze aan beide kanten bebloemd zijn.

Mexicaanse Chili-burger 13 Mexicaanse Chili-burger 14 Mexicaanse Chili-burger 15 Mexicaanse Chili-burger 16 Mexicaanse Chili-burger 12 Mexicaanse Chili-burger 17 Mexicaanse Chili-burger 18 Mexicaanse Chili-burger 19

Stap 3

Tijd om te gaan bakken. Zet eventueel een grillpan aan voor het roosteren van de broodjes of gebruik de oven. Zet tevens een pan op hoog vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak vervolgens de burgers bruin en rooster de hamburgerbroodjes. Snij tussendoor de tomaat, ui en breek wat blaadjes sla van de krop af. Meng de mayonaise met de (griekse)yoghurt.

Mexicaanse Chili-burger 20 Mexicaanse Chili-burger 21 Mexicaanse Chili-burger 22 Mexicaanse Chili-burger 8 Mexicaanse Chili-burger 9 Mexicaanse Chili-burger 10 Mexicaanse Chili-burger 24 Mexicaanse Chili-burger 25

Stap 4

Wanneer de burgers bruin zijn kunnen de broodjes opgemaakt worden met het broodje, sla, ui, tomaat, burger, saus en vervolgens nog wat korianderblaadjes eroverheen. Eet smakelijk.

Mexicaanse Chili-burger 23 Mexicaanse Chili-burger 26 Mexicaanse Chili-burger 27 Mexicaanse Chili-burger 28 Mexicaanse Chili-burger 30 Mexicaanse Chili-burger 29

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 9 comments
  • Bart
    Beantwoorden

    Dit lijkt me een bijzonder pittige burger en beter dan de hamburgerketens

  • Bart
    Beantwoorden

    Gezonder en pittiger dan de bekende hamburgerketens

  • Bart
    Beantwoorden

    lekker recept

  • Bart
    Beantwoorden

    Ze lijken me heel lekker. Je hort het wel

  • Bart
    Beantwoorden

    Ze lijken me heel lekker,je hoort het wel.

  • Bart
    Beantwoorden

    Ze lijken me heel lekker, je hoort het wel

  • Bart
    Beantwoorden

    Ze lijken me wel lekker, je hoort het wel

  • Huntergraphy
    Beantwoorden

    Wauw dit ziet er geweldig uit <3

pingbacks / trackbacks

Geef een reactie