Maaltijdsalade met kip

Heel veel makkelijker en sneller krijg je niet een gezond gerecht op tafel. Hoewel als je de kip weglaat bij de maaltijdsalade met kip dan ben je natuurlijk nog sneller klaar. Het gebeurt natuurlijker wel vaker, dat wij met ons drukke gezin een snelle hap op tafel zetten. En negen van van de tien is dit ook nog eens gezonde hap.

Een maaltijdsalade met kip omwikkeld met parmaham en rozemarijn. Onze rozemarijn struik moest nodig bijgesnoeid worden, dus deze kruid gebruik ik de laatste tijd weer wat vaker. Bij de maaltijdsalade met kip heb ik ook nog een eenvoudige honing-mosterd dressing gemaakt, die echt iedereen kan maken.

Eet smakelijk! En oh ja excuus voor de mindere hoeveelheid foto’s. Was eigenlijk meer foto’s aan het maken van de koekenpan, die ik laatst had getest.

Bereidingstijd

15-20 minuten

2-3 personen

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 stukken biologische kipfilet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6-8 plakjes parmaham of serranoham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Zout en peper

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan
  • Bakpapier

Stappen

Stap 1

Maak de kipfilet schoon. Meestal kijk ik of er ergens nog vieze stukken aan zitten met bloed en deze snij ik dan weg. Met een goede biologische kipfilet is, dat meestal in een mum van tijd gebeurd. Leg vervolgens een vel bakpapier op je keukenblad. Leg daarop 3 tot 4 plakjes parmaham per kipfilet. Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snij deze wat kleiner. Snij tevens de knoflook. Verdeel de rozemarijn en knoflook over de parmaham. Leg vervolgens de kipfilet op de parmaham. Strooi daaroverheen nog wat paprikapoeder en wat zout en peper. Wikkel vervolgens de parmaham om de kipfilet heen. Vouw het vel bakpapier over de kipfilet heen en sla met een koekenpan de kipfilet wat platter. Dit heeft 2 voordelen. De kipfilet is gelijker qua dikte en de parmaham blijft goed zitten.

Stap 2

Zet vervolgens een pan op het vuur om de kipfilet te bakken. Maak intussen ook de salade klaar (ben je nog niet zo snel in de keuken, geen probleem natuurlijk, maar bereidt dan de salade en dressing van te voren). Mijn versie was gewoon een zakje gemengde sla (moest snel), wat fijn gesneden paprika en wat stukjes komkommer. Natuurlijk kun je hier je eigen draai aan geven. Intussen is de kipfilet waarschijnlijk ook al bijna klaar.

Stap 3

Tijd om de dressing te maken. Doe alle ingrediënten (olie, yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en wat zout en peper) in een bakje en meng deze door elkaar. Dat is alles.

Stap 4

Tijd om op te scheppen en te genieten van een goede maaltijd.

Misschien vind je dit ook leuk!

Showing 6 comments
  • Joost
    Beantwoorden

    De wijze waarop op de kip bereid dient te worden is echt zalig in combinatie met de frisse dressing. Ik heb er zelf nog wat walnoten bij gedaan en ook met wat extra Rozemarijn heerlijke kruiden croutons gemaakt. Al met al een topper dit !

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Joost, dank je wel voor je bericht en een goede tip :). Top

  • MP
    Beantwoorden

    Echt overheerlijk, deze komt in mijn map met bij elkaar gezochte recepten. Volgende keer ga ik het proberen met wat aardbeien of andere vruchten erbij.

  • Monique Koster
    Beantwoorden

    Zie ik nou pesto op de salade liggen, of verbeeld ik het me maar?

  • Simone
    Beantwoorden

    Heerlijke frisse salade met als tegenhanger het zoutige van de parmaham! De kipfilet blijft heerlijk mals en smaakt verrukkelijk door de toevoeging van knoflook, paprikapoeder en rozemarijn. Ik heb er nog wat parmezaanse kaas vlokken overheen gedaan. Smullen!

    • Rob Rollenberg
      Beantwoorden

      Dank je wel en leuk om je aanvulling te lezen!

Geef een reactie