Heldere champignonsoep

Wederom weer een soep recept, dit keer een heldere champignonsoep. Soep is een ideaal avondmaaltijd. Het is gezond, het vult goed, het is relatief snel klaar en je kunt ook nog eens wat groente opmaken. En je hebt veelal de volgende dag nog een lekker lunch. Reden temeer om vaker een pan soep te maken.

En in deze champignonsoep zitten lekker veel champignons, ook logisch natuurlijk! Maar om het geheel nog wat smaakvoller en kleurrijker te maken, zitten er ook nog wortels en doperwten in.

Voor de liefhebbers van paddenstoelen heb ik hier ook nog romige variant staan.

Heldere champignonsoep

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:10
Kook tijd: 00:15
Totale tijd: 00:25

Opbrengst: Een pan soep voor 2 personen 

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • 1 grote of 2 middelgrote winterpeen
  • 100 gram doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Zout en peper
  • Optioneel 1 brood

Keukenbenodigdheden

  • Grote pan

 

      Stappen

    1. Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie en zout in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan.
    2. Snij vervolgens de winterpeen in plakken. Bij wat grotere winterpenen kun je de peen ook in lengte eerst in tweeën of vieren snijden, zodat je halve plakken krijgt. Doe de winterpenen ook in de pan.
    3. Pers of snij het knoflookteentje en doe dit ook in de pan. Wanneer de ui zacht en glazig is, mag de bouillon toegevoegd worden.
    4. Snij vervolgens de champignons in plakken, door de helft en in kwartjes. En laat sommige kleine champignons heel. Een mooie mix, dus. Doe de champignons vervolgens ook in de pan.
    5. Doe de doperwtjes erbij.
    6. Breng vervolgens de heldere champignonsoep verder op smaak en klaar is de soep.

Heldere champignonsoep

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie