Twee hartige pannenkoeken recepten

Vandaag is het nationale pannenkoeken dag. Een goed moment om mijn nieuwe BK Specials Pannenkoekenpan eens uit te proberen. En hoewel mijn vrouw en ik niet heel erg dol zijn op de (zoete) pannenkoeken maak ik ze wel regelmatig voor mijn kindjes. En die zijn er dol op!

En ik verstop vrijwel altijd wel wat groente in de pannenkoeken, zodat we af en toe roze pannenkoeken (met bieten) hebben. Of oranje pannenkoeken (met wortel of pompoen) of groene griezel pannenkoeken (met andijvie of andere groene groente). Ik stop dan alle ingrediënten in de blender en het beslag is dan binnen een paar minuten klaar. En zij vinden ze heerlijk en de pannenkoeken zijn dan toch net wat gezonder.

En omdat het vandaag nationale pannenkoeken dag is, zal ik hier twee hartige pannenkoeken recepten delen. Pannenkoeken welke ik wat meer kan waarderen. Geen zoete variant, maar een pittige pannenkoek gevuld met paddenstoelen, kikkererwten en kerriekruiden. En een pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola.

Daar komen de recepten:

Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

Pannenkoek gevuld met ragù bolognese en rucola

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:15
Kook tijd: 00:15
Totale tijd: 00:30

Opbrengst: 4 pannenkoeken

Ingrediënten

Pannenkoekenbeslag

  • 200 gram (boekweit)meel
  • 2 eieren
  • 300 gram melk
  • 2-3 zeezout

Vulling

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • 8 snoeptomaatjes
  • 100 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100ml (runder)bouillon
  • 75 gram oude kaas
  • 50 gram verse basilicum
  • Zout & peper

Keukenbenodigdheden

      Stappen

    1. Snij allereerst de wortels in kleine stukje en laat deze 8 minuten koken, zodat ze alvast beetgaar zijn.
    2. Maak daarna het pannenkoekenbeslag. Door de ingrediënten met elkaar te mengen. Om klontjes te voorkomen Mix alles door elkaar behalve de melk. De melk voeg je vervolgens beetje bij beetje bij het beslag.
    3. Snipper vervolgens de ui, bak het gehakt rul met wat zout, peper en theelepel paprikapoeder. Giet de wortels af. Zet het vuur laag en voeg de ui en wortels toe.
    4. Tijd om de pannenkoeken te bakken en houd deze vervolgens warm in de oven of onder wat aluminiumfolie.
    5. Snij tevens het knoflookteentje fijn en doe deze er ook bij. Rasp tevens alvast de kaas. Wanneer de ui glazig is, mag de tomatenpuree toegevoegd worden.
    6. Snij vervolgens de tomaatjes in vieren en voeg deze ook toe samen met de bouillon.
    7. En dan is het nu tijd om het bord op te maken. Leg de basilicumblaadjes op de pannenkoek. Doe bolognese saus met wat geraspte kaas op de pannenkoek en leg wat rucola ernaast.

En dan nu het tweede pannenkoeken recept.

Pannenkoeken gevuld met paddestoelen, kikkererwten en kerriekruiden

Pannenkoeken gevuld met paddestoelen, kikkererwten en kerriekruiden

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:10
Kook tijd: 00:10
Totale tijd: 00:20

Opbrengst: 4 pannenkoeken

Ingrediënten

Pannenkoekenbeslag

    • 200 gram (boekweit)meel
    • 2 eieren
    • 300 gram melk
    • 2-3 zeezout

    Vulling

      • 100 gram kikkererwten
      • 3-4 lente-uien
      • 1 paprika
      • 150 gram paddenstoelen
      • 8 snoeptomaatjes
      • 100 gram winterpostelein
      • 0,5-1 rode peper
      • 1 teen knoflook
      • 1,5 theelepel paprikapoeder
      • 1 theelepel kerriepoeder
      • 0,5 theelepel korianderpoeder
      • 2 eetlepels Crème Fraiche
      • Zout & peper

      Keukenbenodigdheden

          Stappen

        1. Snij alle groente alvast fijn. De paddenstoelen, lente-uien, paprika, de rode peper, knoflookteen. Giet tevens de kikkererwten af en snij de tomaatjes in vieren. En spoel de winterpostelein schoon.
        2. Maak vervolgens het beslag en meng de kruiden er doorheen.
        3. Bak de pannenkoeken. En bak tevens alle groente, behalve de kikkererwten, tomaatjes en winterpostelein met wat zout en peper.
        4. Voeg op het laatst de kikkererwten en tomaten toe.
        5. En dan is het alweer tijd om de borden op te maken.

      Misschien vind je dit ook leuk!

      Geef een reactie